Menu
Terug

Huawei P30 Pro

Elegante topper
Leestijd minuten
29 maart 2019

Met de P30 Pro heeft Huawei een nieuw topmodel dat de concurrentie op vele vlakken overtreft. De geavanceerde, vierdubbele camera is de grote blikvanger, maar daar stoppen de slimme vondsten absoluut niet.

Volgende revolutie

De P30 Pro en de P30 zijn de nieuwste vlaggenschepen van Huawei die pas werden voorgesteld. De P-reeks staat altijd voor de beste technologie, een elegant design en camera’s die baanbrekend goed presteren. De lancering van de P30 Pro was dan ook een spannend moment: waar verlegt Huawei deze keer de grenzen? Welke nieuwe features zullen dit slanke toestel tot de must-have smartphone maken? Teleurgesteld zal je niet zijn, want hij heeft heel veel revolutionaire zaken aan boord.

Het verfijnde design van de P-reeks wordt helemaal subliem met de Huawei P30 Pro en zijn 3D-gebogen, geharde behuizing in glas, zeker in de elegante Breathing Crystal-kleur. Het grote 6,47-inch OLED-scherm staat nu helemaal centraal. Niets leidt je af van het haarscherpe FHD+-beeld. De schermranden zijn minimaal en de notch is superklein geworden. Die is zelfs niet veel groter dan de lens van de 32-megapixel selfiecamera - een wereldrecord voor een smartphone!

De slimste thuis

De Huawei P30 Pro is niet enkel de knapste smartphone thuis, maar ook de slimste. Dankzij een baanbrekende AI-chip denkt deze topper met je mee, om zo allerlei zaken makkelijker te maken. Bij het fotograferen en filmen grijpt de AI in zodat je betere beelden creëert. Ook in de achtergrond maakt de kunstmatige intelligentie van de P30 Pro constant dingen beter. Als je gamet bijvoorbeeld, zal de AI-chip de andere hardware optimaal aansturen. Zo blijft je game vloeiend tonen.

En waar is de vingerafdruksensor? Recht voor je neus! De P30 Pro verstopt net als de Mate 20 Pro een geavanceerde vingerafdruksensor onder het scherm. Gewoon je vinger op de display leggen en het toestel is ontgrendeld. Die kun je ook gebruiken om apps te beveiligen. Wil je nog sneller werken? De P30 Pro heeft ook gezichtsherkenning aan boord. Naar de camera kijken volstaat dus.

Snel en met uithoudingsvermogen

De P30 Pro is een sprinter, maar kan ook een marathon aan. Snelheid haalt de nieuwe Huawei-topper uit zijn Kirin 980-chipset, het uithoudingsvermogen komt van de gigantische batterij (4.200 mAh). Dankzij deze megabatterij en slimme AI-functies blijft de P30 Pro werken. En opladen doet hij supersnel.

Huawei ontwikkelde een nieuwe lader die de smartphone snel weer voltankt. Of laad je liever draadloos? Dat kan. Is de smartphone van een vriend bijna leeg? Laad het andere toestel op door het met de rug tegen de achterkant van je P30 Pro te leggen.

10x zoom en foto’s bij weinig licht

Fotografie is de essentie van de P-reeks van Huawei . Daarom dat de P30 Pro vier Leica-camera’s op de achterkant heeft. Elke camera en lens heeft een rol te vervullen, waardoor je in alle omstandigheden en van alle onderwerpen geslaagde foto’s maakt. Een hoogtepunt is de eerste 10x hybride zoomlens ooit op een smartphone. Inzoomen op de verste details wordt zo kinderspel. Maar ook het hele kleine haal je dichtbij, met de verbeterde macrofunctie. Ben je op vakantie en wil je die prachtige zonsondergang vastleggen? Met de breedhoeklens maak je een foto die zo levensecht is dat je achteraf de zandkorrels weer tussen je tenen voelt.

Een unieke troef van de Huawei P30 Pro bij dit alles is de ingebouwde artificiële intelligentie. Die helpt je door automatisch de juiste keuzes te maken en zelfs voor betere beelden te zorgen als het licht tegenvalt.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()