Menu
Terug

Huawei P30 Pro: een echt vlaggenschip

06 november 2019

De P30 Pro van Huawei is op alle vlakken een echt toptoestel. Hij is niet alleen grensverleggende qua fotografie, maar op alle gebieden. Bijna, want het prijskaartje is heel wat zachter dan dat van de meeste vlaggenschepen.

Designicoon

Het grote uithangbord van de Huawei P30 Pro is de Leica Quad Camera, waarover je hiernaast veel meer leest. Maar ook op heel wat andere vlakken is deze beste Huawei-smartphone van dit moment een echte hoogvlieger. Van het elegante design tot de slimme AI-chip, dit is een smartphone met heel veel in zijn mars.

huawei, p30 pro

Klaar voor elk avontuur

De eerste keer dat je de P30 Pro vastneemt, word je getroffen door hoe goed hij in de hand ligt. De behuizing uit dubbel gebogen 3D-glas heeft geen enkel scherp randje en voelt perfect aan. Het elegante design gaat naadloos over in het 6,47-inch OLED-scherm. Hij is groot, maar toch is deze Huawei-smartphone slank. De schermranden zijn heel minimalistisch opgevat, waardoor er geen overbodige ruimte wordt ingenomen. En ondanks het gebruik van (gehard) glas voor de behuizing is de P30 Pro wel klaar voor elk avontuur. Deze smartphone draagt ook het IP68-label, wat betekent dat stof weinig indruk maakt en een flinke regenbui geen schade veroorzaakt.

huawei, p30 pro

Waar is de vingerafdruklezer?

De OLED-technologie van het scherm zorgt voor kleuren die van het scherm spatten, terwijl de hoge resolutie alles haarscherp toont. Tekst en foto’s lees je in alle comfort, ook ’s avonds of in fel zonlicht. Door de fraaie display zie je misschien niet een van de spitsvondigheden van de P30 Pro, maar dat is net de bedoeling. De vingerafdruklezer is namelijk verwerkt in het scherm zelf. Gewoon je vinger op de display plaatsen en het toestel is ontgrendeld. Deze technologie maakt ook betalingen veiliger en laat je apps en persoonlijke zaken extra beveiligen.

Superbatterij

Halverwege de dag op nul procent batterij stranden, dat gaat niet snel gebeuren met de Huawei P30 Pro. De batterij van 4.200 mAh is bijzonder ruim en speciale stroombesparende AI-functies maken ze nog zuiniger. Zo raak je de dag probleemloos door. Moet je toch wat energie bijtanken, dan zorgt de snellaadfunctie ervoor dat je in dertig minuten tot zeventig procent oplaadt. Draadloos laden kan ook en zelfs heel snel. De Huawei P30 Pro ondersteunt Wireless Quick Charge. Is de smartphone van je vriend(in) bijna leeg en kan die ook draadloos opladen? Gebruik dan de Reverse Wireless Charge-functie om zijn of haar toestel met jouw P30 Pro op te laden.

Kracht en opslag onder de motorkap

De Huawei P30 Pro reageert zeer snel en kan probleemloos de zwaarste apps draaien. Dat is te danken aan de krachtige, achtvoudige Kirin 980-processor met zijn dubbele NPU-gedeelte, waardoor deze smartphone over AI-functies beschikt. Met 6 GB werkgeheugen en 128 of 256 GB aan opslag kom je ook nooit ruimte te kort voor je apps en media.

huawei, p30 pro

Snel blijft snel

De kunstmatige intelligentie in de Huawei P30 Pro helpt je bij het fotograferen, maar ook bij andere zaken, zoals op slimme wijze het stroomverbruik beperken en je smartphone snel houden. Veel smartphones vertragen na verloop van tijd omdat er steeds meer softwarerestanten het toestel vervuilen, maar de intuïtieve EMUI-software houdt de prestaties van deze Huawei-topper altijd op peil.

huawei, p30 pro

Perfecte selfies

De Leica Quad Camera is niet het enige fotografische hoogtepunt van de Huawei P30 Pro. Met de 32-megapixel frontcamera met lichtgevoelige breedhoeklens vooraan maak je de beste selfies. Ook hier biedt de AI in de P30 Pro een helpende hand, door de contouren van je gezicht te herkennen en je gelaat van zijn mooiste kant te tonen.