Menu
Terug

Product van de Maand: Lenovo Legion Y530-15ICH

06 september 2018

Lenovo maakt komaf met het imago van de gamelaptop als een groot, lomp en opzichtig toestel. De Legion Y530-15ICH is een rasechte gamelaptop met een strak lijf, een minimalistisch design en een laag gewicht.

De nieuwste hardware

De nieuwe Legion Y530 toont hoe de toekomst van gamelaptops eruitziet. Dit is een prestatiebeest met snelle hardware die werd ingebouwd in een slanke behuizing. Dat maakt de Legion Y530 even krachtig als draagbaar, echt een laptop die je overal mee naartoe kunt nemen om tussendoor een sessie Fortnight te spelen.

Legion Y530

Wat een knappe behuizing met een minimalistische uitstraling. Die kan toch geen plaats bieden voor echt krachtige hardware? Toch wel. Deze Lenovo-laptop bezit zelfs een bliksemsnelle Intel Core i5-8300-processor van de nieuwste (achtste) generatie, met een Nvidia GeForce GTX 1050 met 4 GB GDDR5-geheugen die gamegraphics in de hoogste kwaliteit op het scherm tovert. Speel maar op de hoogste settings, want de Y530-15ICH houdt altijd het hoofd koel. In de dunne behuizing is een slim koelsysteem ingebouwd met twee grote, stille ventilators.

Intel Core i5-8300-processor

Eindeloos scherm

Er zijn verschillende zaken die het design van de Legion Y530 echt strak maken. Een van de opvallendste is het ontspiegelde 15,6-inch scherm, en meer bepaald de uiterst dunne randen ervan. Het lijkt wel bijna alsof je games in de lucht zweven. Niets staat in de weg van een meeslepende game-ervaring. De Full HD-resolutie, de maximale vernieuwingsfrequentie van 144 kHz en de helderheid van 300 nits leveren een verbluffende visuele ervaring die je niet verwacht van een laptop. Een tweede, externe scherm aansluiten? Daar dient de HMDI-uitgang voor.

Toetsen voor gamers

Echte gamers zullen goedkeurend knikken als ze het toetsenbord met witte backlight uitproberen. Dit onderdeel is cruciaal voor een goede spelervaring, wat ze bij Lenovo goed begrepen hebben. De knoppen reageren snel en de toetsafstand van 1,7 millimeter garandeert een zeer hoog comfort. Hier kun je urenlang strijd mee voeren.

Met de Legion Y530-15ICH ontketent Lenovo een revolutie. Zonder afbreuk te doen aan de prestaties die je nodig hebt om op hoog niveau te gamen, is Lenovo erin geslaagd om een zeer strakke en lichte gamelaptop te bouwen. Hij is zeer geschikt voor gaming, maar ook van media of zware apps is de Legion Y530-15ICH niet wars.

Legion Y530-15ICH

Vedergewicht

Door het gebruik van moderne materialen en door overbodige opsmuk te vermijden, weegt de Legion Y530-15ICH veel minder dan andere gamelaptops. Zijn gewicht van 2,3 kg maakt hem helemaal geschikt voor ‘gaming-on-the-go’.

Nvidia GeForce GTX 1050

Meeslepend geluid

Het audiogedeelte is even sterk als de graphics. Het geluid is getuned door de hifi-experts van Harman, met een indrukwekkende klank als resultaat. Dolby Audio Premium zorgt dat game- en filmgeluid bij elk volume indrukwekkend is.

Snelle opslag

De combinatie van een snelle harde schijf van een terabyte met een nog snellere M.2 SSD van 256 GB levert een merkbare tijdswinst op bij het laden van gamedata. En je beschikt nog altijd over een zee van ruimte voor je media- en gamebestanden.