Menu
Terug

Lenovo Legion Y540: superslanke gamelaptop

Het perfecte compromis
Leestijd minuten
02 november 2019

Gamen op het hoogste niveau en dat met een lichte laptop. Dat klinkt misschien onhaalbaar, maar de gloednieuwe Lenovo Legion Y540 draait er zijn hand niet voor om. Dit is het perfecte compromis!

Nieuwe look voor gamers

Op het eerste gezicht lijkt de 24,2 millimeter dunne en 2,3 kilogram lichte Legion Y540 helemaal geen gamelaptop. De supersnelle hardware die nodig is om op AAA-niveau te spelen, past toch niet in zo’n dun toestel? Toch wel. Dankzij de nieuwste technologieën kan deze slanke Lenovo-laptop moeiteloos overal topprestaties neerzetten, zonder heet te worden of veel lawaai te maken. Het is een totaal nieuwe, coole look voor gamers die op zoek zijn naar een streepje klasse, zonder daarvoor iets op te offeren. De Legion Y540 is stijlvol, slank en snel.

lenovo

De nieuwste hardware

De strakke lijnen van de Legion Y540 komen misschien gereserveerd over, maar binnenin zit een echt gamemonster verborgen. Zijn geheim is de mix van grensverleggende hardware die zeer sterke prestaties neerzet. Zo beleef je de nieuwste gametitels in de hoogste kwaliteit. Onder de motorkap van deze krachtige laptop vinden we onder andere de laatste Intel-processor van de negende generatie, SSD-opslag (zodat je nooit lang wacht op het opstarten en laden) en een grafische chip van Nvidia die flitsende graphics mogelijk maakt.

lenovo

Hou het hoofd koel

Hardware die ultieme prestaties levert in een compacte behuizing? Dat kan fout aflopen, want te warme hardware presteert ondermaats. En luid ronkende ventilators zijn ook niet bepaald wat je wilt als je diep in een game duikt. De oplossing van Lenovo: Legion Coldfront. Een slim dual-channel koelsysteem houdt alle onderdelen - en in het bijzonder de GPU en CPU - lekker koel. De koelventilators zijn groot, met zeventig bladen om warme lucht af te voeren zonder veel lawaai te maken.

En het geluid?

De graphics zijn dan wel top, maar hoe zit het met het geluid? Dankzij Dolby Atmos-ondersteuning ervaar je games heel meeslepend. Surroundgeluid bevat soms informatie over de positie van vijanden, wat de Legion Y540 visueel kan tonen via de Sound Radar-overlay op je scherm. Zo wordt winnen wel heel eenvoudig!

Dunne schermranden

Je volledige aandacht gaat naar de game die getoond wordt op het 15,6-inch Full HD-scherm met zijn minuscule schermranden. Een hoge verversingssnelheid tot 144 Hz en 300 nits aan helderheid tonen de graphics op een levendige en meeslepende manier.

lenovo

Niets log aan

Het design van de Lenovo Legion Y540 is adembenemend mooi en slim. Gedaan met een log toestel, want deze Lenovo-laptop combineert een stijlvolle, donkere behuizing met de juiste features, zoals heel veel poorten (inclusief USB 3.1) en speakers met Dolby Atmos-ondersteuning.

lenovo

Lenovo denkt aan alles

eSports-atleten weten dat het toetsenbord een cruciaal onderdeel van je gamearsenaal vormt. Daarom kreeg de Lenovo Legion Y540 een toetsenbord op topniveau, met een responstijd van minder dan een milliseconde en mooie, witte achtergrondverlichting.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()