Menu
Terug

Maak foto’s met je smartphone als een echte pro

Tips & tricks
Leestijd minuten
08 april 2019

Je houdt van mode en alles wat erbij hoort? Zoals supercoole snapshots die je deelt op Instagram? Check dan zeker de tips van Tiffany Roggeman hoe je met je smartphone de allerbeste modefoto’s maakt. Voor dat je het weet, fotografeer je als een echte pro!

Neen, je hebt geen professionele fotograaf en een fotostudio nodig om spectaculaire modefoto’s te maken. Gewapend met je smartphone kun je al heel knappe resultaten krijgen. De sleutel tot een geslaagde fashionshot zit al in je handtas of broekzak. Het enige wat je moet doen, is de speciale fotofuncties op je smartphone gebruiken. Zet ze in om je beste kant te tonen aan al je vrienden en Instagram-volgers.

1. Gebruik bokeh

Het Japanse woord ‘bokeh’ zegt je misschien niets, maar je weet eigenlijk wel waar het om gaat. Geloof je het niet? Weet je nog dat knap portret in een modeblad onlangs, waarbij het model haarscherp in beeld werd gebracht, maar de achtergrond wazig bleef? Dat wazige, dat is het bokeh-effect. Het zorgt voor een mooie omkadering van het onderwerp, op een manier dat het gezicht of het object helemaal geaccentueerd wordt. Probeer het: maak een shot van jezelf of van een leuk kleedje, en stel je smartphone in zodat enkel het onderwerp scherp is. Sommige smartphones laten zelfs toe om achteraf op een foto meer of minder het bokeh-effect toe te passen.

2. Haal de low-light-functie boven

Een selfie bij stralend zonlicht, het is zo cliché. Tijd voor iets anders! Een beeld dat afwijkt van de norm prikkelt meer, en zo spring je uit de band. Als het licht tegenzit bijvoorbeeld – of zelfs als het bijna donker is – kun je een spectaculaire selfie maken. Niet elke smartphone kan het aan om bij heel weinig licht een geslaagde selfie te maken, dat klopt, maar de nieuwste topmodellen zijn er net wel in gespecialiseerd en bezitten een low-light-functie. Ze hebben heel lichtgevoelige camera’s die zelfs in staat zijn om kleurrijke kiekjes te maken terwijl jij amper iets ziet!

3. Het zit hem in de details

Bij geslaagde modecreaties draait het om de totale look – maar ook om de kleine details. Het fijne stiksel in de kraag of de broche die een kleedje perfect complementeert, om maar iets te zeggen. Zoom met je smartphone in op de kleinste details en toon wat een kledingstuk echt speciaal maakt. Probeer het eens en je zal verrast zijn. Misschien ontdek je wel iets helemaal nieuws aan een vertrouwd kledingstuk. Hoe meer je zoomt, hoe interessanter. Met de nieuwste smartphones is veel mogelijk, zelfs tot tien keer vergroten!

4. Oog voor de kleinste zaken

Hmm, wat een heerlijk dessertje! Even op Instagram posten … Maar wacht, je foto van het lekkers op je bord ziet er zo flets en saai uit. Ja, dat beeld heeft iedereen al een miljoen keer gezien. De oplossing: ga up close and personal, en fotografeer met de macrofunctie op je smartphone. Hiermee kun je zelfs van heel dichtbij scherpstellen en een heerlijk gerechtje dramatisch lekker vastleggen. De macrofunctie is ook geweldig om juwelen en accessoires knap in beeld te brengen.

Denk er aan: oefening baart kunst! Probeer onze tips dus zeker in verschillende situaties uit en samen met je vrienden. Zo, nu ben je helemaal klaar om Instagram te veroveren met je fashionfoto’s. Vergeet niet om ze met ons te delen!