Menu
Terug

Met de Samsung Galaxy S21, S21+ en S21 Ultra heb je het mooiste beeld in handen

15 januari 2021

Met de nieuwe Galaxy S21-smartphones legt Samsung opnieuw de lat hoger op het vlak van beeldkwaliteit en gebruikte camera’s. Een supervloeiend scherm en indrukwekkende zoommogelijkheden, dat willen we toch allemaal!

Drie modellen

De smartphones waar iedereen dit voorjaar over praat? De nieuwe Galaxy S21-modellen! Samsung lanceert niet minder dan drie edities: de Galaxy S21, de S21+ en de S21 Ultra. Telkens verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je gegarandeerd een model vindt dat echt bij jou past. Deze smartphones pakken opnieuw uit met de nieuwste features. 5G en immens veel opslagruimte, bijvoorbeeld. De grote highlights zijn ook echt verbluffend: het 120-Hz scherm met HDR10+, de spectaculaire zoomfunctie en knappe video-opnames in 8K.

Baanbrekende features

Maar dat is zeker niet alles, want zoals het hoort bij een echt vlaggenschip is dit een smartphone propvol baanbrekende features. Denk aan 5G, de snelste chipset, ondersteuning voor het bliksemsnelle WiFi 6E en van Android Auto, en slimme functies om je privacy te beschermen. Helemaal interessant: de nieuwe UWB-technologie zit er in, wat betekent dat je in de toekomst bij compatibele auto’s de deuren kunt ontgrendelen met je smartphone!

Adembenemende beelden

Designliefhebbers vallen meteen voor de ranke en elegante lijnen van de Galaxy S21. De drie modellen komen met de machtige Dynamic AMOLED 2X Infinity-O Display die naadloos op de behuizing aansluit. Samen met de glazen achterkant krijgen de nieuwe smartphones daardoor een bijzonder luxueuze uitstraling. En het scherm is ook van het beste dat je kunt krijgen. Teksten, foto’s en video’s tonen haarscherp, met levendige kleuren. Maar wat je echt verbaasd zal doen opkijken, is hoe soepel en vloeiend websites en apps bewegen als je scrollt. Veeg maar door je Insta-feed en sta versteld. Bij games is er niet langer sprake van haperende bewegingen, want de graphics tonen supervloeiend.

Waarin verschillen ze?

Een belangrijk verschil tussen de drie Galaxy S21-modellen zit bij de schermgrootte. De S21 heeft een 6,2-inch scherm, de S21+ bezit eentje van 6,7 inch en de S21 Ultra pakt uit met een 6,8-inch display. Elk formaat heeft zijn voordelen. De S21 is lichter en compacter, de S21+ is dan weer ideaal om op te gamen en video’s te bekijken. Op het megascherm van de S21 Ultra zien beelden en films er fantastisch uit, en kun je ook productief zijn. Een extra pluspunt van dit vlaggenschip is dat het scherm de hoogste resolutie (Quad HD+) aan 120 Hz kan tonen. Bij de twee andere S21-modellen wordt die refreshrate dynamisch aangepast aan wat je aan het doen bent. Wat zijn nog andere verschillen tussen de drie topmodellen? Bij elk groter model hoort een iets grotere batterij en ook op het cameravlak heeft de Galaxy S21 Ultra extra’s te bieden.

De beste camera’s

Bij een Galaxy S-smartphone kun je altijd rekenen op de beste camera’s en dat is bij de Galaxy S21’s uiteraard opnieuw het geval. Ook knap is hoe de drie (S21 en S21+) of vier (S21 Ultra) camera’s passen in het design van de smartphone. Maak van dichtbij knappe portretten of leg een landschap vast met de driedubbele camera achteraan op Galaxy S21 en S21+. Indrukwekkend bij deze twee is de telezoomlens met 64-megapixel sensor. De S21 Ultra doet er nog een schepje of tien bovenop. Bij dit absolute topmodel kun je rekenen op vier camera’s, met een wide-zoomlens voor een sensor van 108 megapixels, en met twee optische zoomlenzen zodat je echt alle details in de verte dichtbij kunt halen. Dankzij de 100x Space Zoom haal je de kleinste details naar voren. ’s Nachts fotograferen? Met de Bright Night-sensor een fluitje van een cent. Je zal verbaasd zijn hoe weinig ruis er aanwezig is in nachtfoto’s.

Ideaal voor vloggers

Filmen doe je ook als een pro, zelfs in 8K-resolutie. Nog straffer: dankzij de nieuwe Vlogger View-filmmodus maak je een splitscreenvideo met de selfie- en achterste camera tegelijkertijd. Coole creatieve filmpjes maken voor sociale medias wordt zo nog makkelijker. De Galaxy S21’s komen zo met heel wat coole fotografiefuncties die ondersteuning krijgen van AI. Super Steady laat je schokvrij video's maken, ook als je wandelt terwijl je filmt. Single Take zet de AI in zodat je met een actie veertien bewegende en stilstaande beelden maakt. Met Highlight Video en Dynamic Slow-Mo zet je de hoogtepunten extra in de spotlights.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()