Menu
Terug

Met deze apps heb je eindeloze stripverhalen op zak

30 oktober 2018

Strips lezen op je smartphone? Dat kan perfect! Slimme apps zorgen dat je van plaatje naar plaatje kunt swipen. Bovendien zijn er tonnen strips en comicbooks beschikbaar in digitaal formaat. Hier zijn alvast zes apps die je in de juiste richting wijzen.

Comics - Comixology

Voor ieder wat wils
Platform: Android, iOS
Prijs: gratis (prijs varieert per item of 5,99 dollar/maand)

Kun je niet kiezen tussen Marvel, DC, Dark Horse of een van de vele andere comics-uitgeverijen? Dat moet ook helemaal niet met Comixology. Een bibliotheek van meer dan honderdduizend comics en mangastrips wachten op je. Comixology biedt zijn strips aan in ‘guided view’ waarbij je telkens automatisch inzoomt op het volgende paneel in de pagina. Zo krijg je een perfect zicht op de strip, ook op kleinere smartphoneschermen. Comixology laat je toe om strips te kopen per stuk. Of wacht op een uitverkoop om een hele reeks voor een miniprijs binnen te halen. Met Comixology Unlimited kun je voor een kleine maandelijkse prijs onbeperkt lezen in een selectie van meer dan vijftienduizend comics.

Marvel Unlimited

Van Avengers tot X-Men
Platform: iOS (binnenkort Android)
Prijs: gratis (9,99 dollar/maand of 99 dollar/jaar)

Wil je wel eens weten hoe dat nu zit met de Avengers, Thanos en de Infinity War? Of de avonturen van Spider-Man? Hulk? Thor? De X-Men? Tja, de marktleider als het over comics gaat, heeft een enorm aanbod in titels. En een heel groot deel daarvan (20.000+) kun je via een abonnement zo vaak lezen als je wilt. Marvel Unlimited maakt net als Comixology gebruik van ‘guided view’ (ook wel smart panel-technologie genoemd). Download tot twaalf nummers zodat je ook offline kunt verder lezen. Weet je niet waar te beginnen? Laat je dan leiden door de leeslijsten opgesteld door Marvel-editors. Elke week komen er nieuwe comics bij, maar er zit wel zes maanden vertraging tussen het aanbod hier en dat in de echte winkel.

Crunchyroll Manga

Japans leesvoer
Platform: Android en iOS
Prijs: gratis (4,99 euro/maand)

Ook in Japan is de stripverhaalcultuur (manga) enorm groot, denk maar Dragonball, Naruto of Attack on Titan. De digitale aanbieder bij uitstek is Crunchyroll. Wat in Japan verschijnt, is een uur later in de app beschikbaar. En met je premiumabonnement heb je toegang tot de volledige cataloog. Je kunt bovendien veertien dagen gratis proberen, dus je hebt werkelijks niks te verliezen. Bovendien geeft je abonnement je ook toegang tot een gigantische reeks animatieseries (zogenaamde anime) die je zonder reclame en in HD-kwaliteit kunt streamen. Ook daarvan zijn alle afleveringen beschikbaar zodra ze in Japan op tv verschijnen. Full Metal Alchemist, Bleach, Cowboy Bebop, … de fun blijft duren.

Tapas

Probeer eens iets nieuws
Platform: Android en iOS
Prijs: gratis (1,09 - 109,99 euro per item)

Ben je meer op zoek naar ongewone of onbekende strips (of kortverhalen)? Dan is Tapas - je weet wel, de hapklare Spaanse snacks - een fantastische app. Je kunt er alle verhalen gratis proberen. Sommige comics zijn van professionele auteurs, andere zijn van beginnende, zelfstandige tekenaars/schrijvers. Ja, als je tekentalent hebt, kun je zelfs ook je eigen werk met het grote publiek delen. Je krijgt dan een deel van de reclameopbrengst. Bij sommige reeksen is elke aflevering gratis, bij andere zit een deel van de reeks achter een betaalslot met coins. Je kunt munten kopen in de app, maar je kunt ze ook verdienen door vrienden uit te nodigen of naar reclameboodschappen te kijken.

Yieha Strips Comics

Nederlandstalige strips
Platform: Android, iOS
Prijs: gratis (0,50 - 29,99 euro per item)

Liefhebbers van de Nederlandstalige strips kunnen zich uitleven met Yieha. Het aanbod bevat meer dan drieduizend strips van een hele reeks gekende uitgeverijen, en groeit wekelijks. Lees je graag Jommeke, Suske en Wiske, De Rode Ridder, De Blauwbloezen, Largo Winch, Thorgal, XIII, Guust Flater en nog veel meer, dan moet je deze app hebben. Aankopen doe je in de app of op de website. Wil je de kinderen zelfstandig laten kiezen, zet dan een bepaald budget op je account dat ze zelf mogen uitgeven. Met je Yieha-account wordt je leesvoer gesynchroniseerd tussen al je apparaten. Onderweg naar het werk lees je op je smartphone en ’s avonds lees je rustig verder op je tablet.

Comics Station Antwerp

Leef mee met je striphelden
Platform: Android, iOS
Prijs: gratis

Heb je altijd al eens willen meespelen in een stripverhaal? Kom dan naar Antwerpen, naar het nieuwe indoorpretpark dat helemaal opgezet is rond populaire Belgische stripfiguren. Je vindt er bovendien de hoogste indoorglijbaan ter wereld, 22,5 meter hoog. Het park is interactief, dus jij bepaalt wat er gebeurt. Haal Suske en Wiske terug uit het verleden, en red de Smurfen van de wrede tovenaar Gargamel en zijn kat Azraël. Aan de ingang krijg je een gepersonaliseerde armband die je scores per attractie bijhoudt. Doe een wedstrijd met je vrienden, wie is de beste avonturier? Op de app volg je je scores en kun je de foto’s bekijken die van jou gemaakt zijn in de attracties.