Menu
Terug

Met deze slimme geschenken maak je iedereen blij

05 december 2018

Je houdt van het leven en van de mensen rondom je. Genieten, dat doe je graag en liefst van al zo goed mogelijk dankzij een streepje technologie. Of het nu gaat om fotograferen, muziek beluisteren of puur ontspannen.

Camera geeft advies

“Is dit nu een fotocamera of smartphone?” Het antwoord in het geval van de P20 Pro luidt eigenlijk: “Beide”. Want ondanks zijn vorm heeft hij drie lenzen van cameralegende Leica en slimme cameratechnologie aan boord waarmee je prachtige foto’s maakt. En met ‘slim’ menen we het ook echt, want dankzij een AI-chip denkt de P20 Pro mee wanneer je fotografeert en past het bliksemsnel instellingen aan als je op restaurant een foto neemt van je dessert, bijvoorbeeld. Nu maar hopen dat bij het fotograferen van nonkel Frans de P20 Pro hem niet identificeert als ‘huisdier’.

Butler voor gewone mensen

Je agenda staat vol afspraken en reminders! Wat jij nodig hebt, is een persoonlijk hulpje. Archos solliciteert met plezier voor die job. De met hout afgewerkte Hello 7 is overal in huis welkom. Zet hem op de ontbijttafel en hij vertelt je alles over de komende dag: waar je moet zijn en wat voor weer het wordt, en daarna speelt hij ook nog het nieuws af. Het knapste van allemaal: je hoeft dit alles maar aan de Hello 7 te vragen. Hij begrijpt wat je zegt en via de Google Assistant krijg je alle antwoorden.

Sfeer en ambiance met licht

Zo ging het vroeger: je stapte naar de lampenwinkel, kocht iets, hing het in je woonkamer en drukte op het knopje, om te ontdekken dat de kleur en intensiteit niet waren wat je wou. Zo gaat het nu: je installeert een Hue-lamp, je opent de app en je stelt de lamp gewoon in op de kleur en lichtsterkte waar jij zin in hebt. Bij het tv-kijken wat meer gedimd? Open de app en het is geregeld. Felpaars licht voor een feestje? Zo gefikst. Deze Hue Starterkit werkt ook met veel smarthomeplatformen samen, zodat je zelfs met een stemcommando het licht aan- en uitzet.

Wie is er aan de deur?

Ken je de wet van Jos? Die zegt dat als je even vijf minuten de deur uit bent naar de krantenwinkel, gegarandeerd net dan de postbode of koerier aanbelt. Dat ontdek je altijd als je hoek om draait en de bestelwagen ziet wegrijden. Tijd voor de Hello! Hallo? Ja, met deze slimme deurbel van Nest krijg je op je smartphone een bericht als iemand aanbelt en kun je meteen met de persoon praten. Heb je het te druk? Dan antwoordt de Hello in jouw plaats! De Nest-deurbel is ook een camera; je gaat dus met een gerust gemoed even naar de winkel.

Einde van de ijstijd

Bij ons thuis is het altijd extreem weer. Je staat op en er is een nieuwe ijstijd gaande en net als je vertrekt, is het huis te extreem opgewarmd. Wat hier nodig is, is een slimme thermostaat. Eentje die je woning en je gewoontes leert kennen. En dan perfect verwarmd, op de juiste momenten en net genoeg. Nu nog het mooie: je verbruik daalt, want er wordt minder overbodig gestookt. Ja, die Thermostat E van Nest is echt wel straf. Handig aan dit elegante E-model is dat je hem makkelijk kunt verplaatsen. Perfect voor de thuiswerker!

8K bij je thuis

Als de buurman nog eens komt pochen over zijn nieuwe 4K-tv heb jij nu wel een gepast antwoord. Als je deze 65-inch televisie van Samsung aanzet, zal zijn mond wijd openvallen. De QE65Q900RALXXN is de eerste van een nieuwe generatie 8K-televisies die een beeld toont die waarlijk levensecht is, alsof je door een raam naar de echte wereld kijkt. Zelfs de allerkleinste details zijn scherp zichtbaar. Dankzij de QLED-technologie zijn de kleuren even natuurlijk en de tv is ook gewoon heel verfijnd. Mooier dan een bioscoopscherm en dat in jouw woonkamer.

Eindelijk enkel je muziek

Overal hoor je muziek. Maar wanneer kun je nu echt luisteren naar wat er speelt? Je weet wel, echt opgaan in een liedje, meegesleept worden door het ritme, aandachtig de songtekst horen. Zelfs met een hoofdtelefoon is het lastig, gewoon omdat er overal zoveel lawaai is. En dat is het geniale aan deze Bose-hoofdtelefoon. De QuietComfort 35 II bevat noise-cancelling technologie die al dat omgevingsgeluid wegfiltert. Slimme technologie zorgt ervoor dat je liedjes altijd perfect klinken, hoe luid of stil je ze beluistert.

Meer dan de essentie

Leuk al die vlaggenschepen onder de smartphones. Maar voor jouw noden en budget iets te hoog gegrepen, dat snappen we. Nu het goede nieuws: de Motorola One is een bereikbare smartphone die wel heel veel high-end allures heeft. Hij draait Android One, de versie van Android met alle snufjes, maar die wel tot de essentie is herleid. Gevolg is dat de One supergoed presteert en alles doet wat je wilt, maar zonder dure hardware die het prijskaartje op doet lopen. En die dubbele camera aan de achterzijde is ook niet te versmaden.

Doosje vol pk’s

Zet die vooroordelen over een computer uit je hoofd. Weg grote, beige kast! Weg ronkend geluid van koelventilators! Weg lomp ding dat zich onder je bureau schuilhoudt! De Mac Mini is niets van dat, en toch is het een supercomputer. Net op tijd voor de kerstdagen vernieuwde Apple zijn minicomputer. Een nieuwe afwerking voor de dunne behuizing en snelle hardware onder de motorkap maken de Mac Mini helemaal klaar voor de toekomst. Het veelzijdige macOS en bijhorende handige apps krijg je er gratis bij. Zo, dit is een computer die je met trots op je bureau wilt zetten!

Vrij als een vogel

Heb je soms dromen waarin je hoog in de lucht vliegt als een vogel? In het echt hetzelfde meemaken is wat moeilijk, maar de Tello brengt je toch in de buurt. Met deze betaalbare drone van DJI ga je de lucht in voor een prikje. Veel plaats neemt hij niet in, waardoor je de Tello makkelijk mee op reis of op uitstap neemt. Voordat je het weet, maak je heel toffe, unieke foto’s van de plaatsen waar je op bezoek gaat. En die droom? Zet een VR-bril op en vlieg met de Tello door de lens van de camera. Net echt!

Weet van aanpakken

De jongens en meisjes van Windows kennen ook iets van hardware. Dat merk je meteen als je de Surface Go in handen neemt. Met zijn haarscherpe 10-inch aanraakscherm en Windows 10 is dit een geslaagde kruising tussen een tablet en laptop. Je doet er alles mee. Bevestig de fraaie Type Cover in alcantara om langere teksten te typen (bijvoorbeeld in MS Office) of neem de Surface-pen er apart bij om op het scherm te schetsen en noteren. Je hart zal sneller kloppen als je de extra’s ziet in modieuze kleuren, zoals bordeauxrood of platinablauw.

Spiegeltje aan de wand

Soms komen sprookjes echt uit. De HiMirror Mini Premium bijvoorbeeld, is een sprekende spiegel die je helpt de dag beter te beginnen. Niet alleen door je te vertellen welk weer het wordt of je vragen te laten beantwoorden door de Google Assistant. Neen, hij staat voor je klaar om je te assisteren met al je beauty- en make-upzaken. Deze slimme spiegel analyseert bijvoorbeeld rode en zwarte puntjes op je gezicht en geeft je tips om ze weg te werken. Welke lippenstift voor de date vanavond? Zelfs daar heeft de HiMirror Mini Premium een mening over!

Een meekijkend oog

Wat spoken de kinderen uit op de kinderkamer? En is je huis wel veilig als je even een weekendje weg bent? Als dergelijke vragen je kwellen, dan heb je nood aan een bewakingscamera. Maar niet zo’n lomp ding dat vasthangt aan de muur. Neen, dan maar de Logitech Circle 2. Dit is een intelligente camera die er hip uitziet en die je ook vlot kunt verplaatsen. Binnen, buiten, hangend aan een raam, met kabel of zonder, … hij is heel veelzijdig. Ziet de Circle 2 een beweging, dan maakt hij snel videobeelden en laat hij je iets weten. Zalige gemoedsrust!

Alleskunner

Een horloge dient om de tijd te weten. Het mag er ook modieus uitzien en je stijl aanscherpen. Ja, dat klopt allemaal. Maar de Apple Watch Series 3 doet nog zoveel meer. En daar word je letterlijk beter van. Hij helpt je een gezondere levensstijl te ontwikkelen zonder het complex te maken. Via drie ringen zie je meteen of je genoeg beweegt. Train je wel zoals het hoort? Met de ingebouwde hartslagmeter weet je het zeker. En dan hebben we nog niet gehad over muziek beluisteren, telefoneren en apps draaien, want dat kan de Watch Series 3 natuurlijk ook!