Menu
Terug

Met deze tips om te poseren sta je altijd goed op de foto

23 januari 2020

Wil je een mooie portretfoto van je laten maken? Met deze tips om te poseren sta je er altijd goed op, en daar hoef je helemaal geen supermodel voor te zijn!

1. Check je haar en make-up

Voor je op de foto gaat, kijk je even in de spiegel of in je smartphone of je haar netjes ligt. Als je huid te veel glimt, dep je ze met een papieren doekje. Controleer of er geen etensresten tussen je tanden zitten - je zou niet de eerste zijn die met een stukje spinazie tussen de voortanden op een foto staat.

foto, portret, tip
foto, portret, tip

2. Let op je houding

Veel mensen hebben de neiging om recht voor de camera te gaan staan, met hun voeten naast elkaar, de armen langs het lichaam. Het is beter als je een wat lossere houding aanneemt. Zet je voeten wat verder van elkaar, draai je lichaam ongeveer een kwartslag zodat een van je schouders in een hoek van ongeveer 45 graden van de camera staat. Door deze houding zal je ook wat slanker lijken.

3. Doe iets met je armen en handen

Hou je armen niet vlak naast je lichaam. Je kunt een hand op je heup plaatsen, of je arm wat verder van je lichaam houden. Weet je niet goed wat te doen met je handen, dan kun je ze kruisen waarbij je een hand in de andere vasthoudt. Vermijd om je handen in je broekzak te steken.

foto, portret, tip
foto, portret, tip

4. Steek je kin naar voor

Als je in een normale houding staat, zal je kin soms te groot lijken, ook al heb je niet echt een 'dubbele kin'. Steek je hoofd daarom een beetje (een paar centimeter is genoeg) meer naar voren en hou je kin een beetje hoger dan gewoon.

5. Kijk naar boven

"In de lens kijken!", roepen sommige fotografen. Het is nochtans beter als je net boven de lens kijkt: dan lijkt je blik veel natuurlijker en overtuigender. Probeer het maar eens. Heb je een te korte nacht gehad en heb je kleine oogjes? Sluit je ogen even en laat een foto maken net op het moment dat je ze weer opent.

foto, portret, tip
foto, portret, tip

6. Kijk ook eens opzij

Je hoeft niet altijd in de camera te kijken. Ook opzij kijken levert een mooie portretfoto op. Zorg er wel voor dat je hoofd en lichaam niet te veel wegdraaien. Het wit van je ogen mag niet te veel zichtbaar worden. Kijk niet naar beneden, want dan zie je er angstig of verlegen uit.

7. Probeer een echte lach

Niet iedereen kan lachen op bevel. En met een fake lach op een foto val je meteen door de mand (dat heeft te maken met het aantal spiertjes rond je mond). Probeer aan iets grappigs te denken of laat iemand een mopje vertellen.

foto, portret, tip
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()