Menu
Terug

Met een Windows-pc gaat het nieuwe schooljaar perfect van start

13 augustus 2021

Een nieuw school- of academiejaar is altijd een grote stap. Er is zoveel om aan te denken. Maar op een ding kun je vertrouwen: met een betrouwbare Windows-pc heb je alles bij de hand om vlot en efficiënt schoolopdrachten, papers en je thesis rond te krijgen.

Denk goed na!

Het is een vergissing die wel meer nieuwe studenten maken: zomaar ‘een computer’ aanschaffen. Zonder rekening te houden met wat echt handig of nodig is. Dat kan beter, zodat je ook op de langere termijn probleemloos op je pc kunt vertrouwen. Kies dan wel meteen een desktop-pc of laptop die ook echt alles aankan. Een Windows-toestel is echt een buddy die op alle momenten nuttig is. Niet alleen als je dingen moet opzoeken voor een schoolopdrachtpresentatie of spreekbeurt, maar ook als je even wilt chatten met vrienden of familie, of stoom wilt afblazen met een leuke game. Voeg je Microsoft 365-abonnement toe, en met de Office-apps wordt het eenvoudig om efficiënt en professioneel te werken. Kies dus zeker een laptop of pc met de juiste mogelijkheden.

Creatiever werken

Een voorbeeld van hoe een bepaalde pc je beter kan ondersteunen? Er zijn Windows-toestellen met aanraakscherm en met pen. Er zijn verschillende modellen bij meerdere merken te vinden, zoals de Lenovo Flex- of Yoga-toestellen. Zo’n pen is geweldig handig als je creatief wilt schetsen of tekenen, of beelden wilt bewerken, maar ook in heel wat andere situaties. Als je notities maakt in de les, kun je ook snel een schets vanop het bord overnemen. Of je maakt een diagram om die ingewikkelde uitleg helder te maken - daar ga je blij om zijn als je over enkele weken het moet blokken! Ondersteuning voor pennen zit ingebakken in Windows 10 en dat merk je: wat je schrijft, verschijnt onmiddellijk op het scherm. Je geschrift kan zelfs in een wip worden omgezet naar tekst die je kunt bewerken in Word.

Hier vind je alle Windows-laptops met een aanraakscherm.

Hier vind je alle digitale pennen.

Wachten? Geen tijd!

Soms moet het snel gaan. Je hebt nog een paar uur te gaan en je moet nog een taak afwerken, je kent het wel. Een betere planning maken? Ja, dat kan eigenlijk heel makkelijk met de kalenderfuncties in Windows 10 en Outlook in het Microsoft 365-pakket. Maar nu moet het vooral snel gaan. Een Windows-pc of -laptop start gelukkig pijlsnel op en ontwaakt in enkele seconden uit de slaapstand. Klap hem open in de aula en je hoeft je wachtwoord zelfs niet in te vullen. En toch verloopt alles veilig, dankzij One Touch Sign-in op bepaalde Windows 10-toestellen, zoals de Surface Laptop Go van Microsoft. Je vinger op een sensor leggen of even naar de webcam kijken volstaat om hem te ontgrendelen. Wil iemand anders je toestel gebruiken? Die raakt er simpelweg niet in.

Hier vind je alle laptops die in minder dan vijftien seconden opstarten.

Hier vind je alle laptops met Windows Hello-login.

Hard werken én gamen

Alle Windows-toestellen prestaties die je toelaten om je schoolwerk te doen, en meer. Maar soms ligt de lat nog ietsje hoger. Je moet zware apps draaien voor je studies – denk aan videobewerking of wiskundige toepassingen – of je gamet graag in hoge kwaliteit (in dat geval: ken je de al, een abonnement die je ongelimiteerd laat kiezen uit duizenden games?) Opteer dan voor een Windows 10-pc met voldoende grafische kracht, bijvoorbeeld met een aparte krachtige GPU. Vaak worden deze toestellen aangeduid met het etiket ‘gamelaptop’, maar hun straffe prestaties zijn natuurlijk ook superhandig bij ‘serieuze’ apps. Je vindt ze in alle prijscategorieën. Een opvallende trend: gamelaptops zijn niet langer per se groot en zwaar, er zijn nu heel wat toestellen die slank zijn en een grote batterij bezitten. In de MediaMarkt-winkels kun je daarover altijd advies vragen.

Hier vind je al meteen een overzicht van toestellen met krachtige grafische prestaties.

 

 

 

 

 

De juiste keuze maken

Je hoort het: er zijn veel verschillende Windows-pc’s en -laptops beschikbaar. Die ruime keuze is een pluspunt, want je kunt een toestel vinden dat perfect bij je noden past. En je betaalt enkel voor wat je nodig hebt. Onderzoek dus wat er beschikbaar is en houd rekening met wat je in het komende schooljaar nodig gaat hebben. Een tip: mik een beetje hoger dan je eerst denkt nodig te hebben, bijvoorbeeld op het vlak van opslagruimte. Dan eindig je met een computer die ook de volgende jaren je perfecte schoolgezel blijft!

 

 

 

Maak je pc compleet met Microsoft 365

Bekijk ook even een Microsoft 365-abonnement. Met één handig abonnement aan een lage prijs krijg je alles in handen wat je nodig hebt. De bekende Office-apps zoals Word, Excel en PowerPoint, gratis technische ondersteuning en updates, 1 TB opslag bij OneDrive voor al je opgeslagen foto’s, documenten, back-ups en nog veel meer! Er zijn verschillende formules, Microsoft 365 Personal voor jezelf en ook Microsoft 365 Family voor het hele gezin. Er is ook een voordelige versie voor studenten. Die heeft echter geen upgradeoptie, wat betekent je de nieuwste functies, nieuwe hulpmiddelen, nieuwe beveiligingsupdates en bugfixes niet krijgt. Als je een upgrade naar de volgende versie wilt uitvoeren, moet je deze voor de volledige prijs kopen. Meer info vind je hier. Laat het nieuwe schooljaar maar beginnen!

Moet je wachten op Windows 11?

Neen. Als je nu een Windows 10-pc of -laptop aanschaft, dan ontvang je de upgrade naar Windows 11 wanneer het verschijnt. Gegarandeerd en gratis!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()