Menu
Terug

Microsoft Windows 11 is knapper, productiever en handiger

06 december 2021

Windows 11 is er! Wat daar zo bijzonder aan is? De nieuwe Windows-versie is op talloze vlakken helemaal vernieuwd én verbeterd. Sneller, productiever en makkelijker dingen doen, daar draait het om in Windows 11!

Gratis upgraden

Windows 11 is sinds oktober beschikbaar. Groot nieuws voor elke computergebruiker, want deze knappe, nieuwe versie is een grote stap die veel nieuwe dingen introduceert. Heb je een recente Windows 10-laptop of -pc? Dan kun je met een paar klikken upgraden, gratis en voor niets. Een pop-up verschijnt als je pc er klaar voor is. En er zijn natuurlijk ook nieuwe krachtige pc’s en laptops die helemaal perfect passen bij Windows 11. Ontdek bijvoorbeeld de gloednieuwe Microsoft Surface Go 3, een convertible die zich even makkelijk laat bedienen met aanraking als met een styluspen. Of verbind een -hoes om hem als laptop te gebruiken.

Waar is Start?

Bij Windows 11 klik je in het midden, waarna een nieuw en slim menu verschijnt. Vastgepinde apps, suggesties en een zoekvenster brengen je razendsnel waar je moet zijn. Misschien is het heel even wennen, maar snel ontdek je het: dit is veel handiger op brede schermen en het laat je beter focussen op belangrijke zaken. Heb je een Android-smartphone? Dan ga je heel gelukkig zijn met de brug tussen Windows 11 en (compatibele) Android-smartphones. Koppel ze snel met elkaar en je kunt je smartphone op je laptop of pc bedienen. Berichten sturen, gesprekken voeren of je foto’s bekijken, allemaal zonder je smartphone vast te nemen. Nog straffer: je kunt alle Android-apps op je smartphone op je Bureaublad openen!

Concentratiehulp

Word je soms gek van de vele afleidingen die je doorheen de dag lastigvallen? Concentratiehulp in Windows 11 to the rescue! Met deze functie kun je fijnmazig instellen wanneer niet je mag gestoord worden. Tussendoor wil je weten hoe het zit met het verkeer op de Brusselse ring? Swipe de verkeerswidget zichtbaar en je bent helemaal mee. Je stelt zelf in welke widgets tonen, gaande van beurskoersen en het weer tot je favoriete foto’s, to-do lijstjes en afspraken in je agenda.

Goed georganiseerd

Ben je iemand die graag orde schept in de chaos? Dan ga je heel blij zijn met de nieuwe tools die je helpen te multitasken en organiseren. Je kunt in apps, zoals PowerPoint of Microsoft Teams, met één klik vensters organiseren in vier vaste sjablonen. Geen verslepen en aanpassen van de verschillende appvensters nodig, één keer klikken volstaat. Werk je liever met meerdere Bureaubladen? Dat kan ook.

Game Pass

Met Windows 11 sta je ook niet langer voor de verscheurende keuze tussen je pc of Xbox-console. Neem een Game Pass-abonnement en je kunt toptitels op beide platformen spelen. Wil je een Xbox-only titel spelen? Met de Game Pass Ultimate kun je meer dan honderd Xbox-games op je pc spelen, via de cloud en zonder ze te downloaden. Ga je pc-games op je Windows 11-toestel spelen? Goed nieuws: Windows 11 heeft nu de geweldige Auto HDR- en DirectStorage-functies van de Xbox Series X gekregen. De Xbox Game Pass is beschikbaar in alle MediaMarkt-winkels.

Microsoft 365

Windows 11 introduceert een betere Teams-app. Gratis bellen, chatten en vergaderen halen de stress uit het thuiswerken. Combineer Windows 11 met een Microsoft 365-abonnement en je zit helemaal gebeiteld met altijd de nieuwste versies van de vertrouwde Office-apps zoals Word en Excel. Kies nog de juiste Windows 11-laptop die bij jou past en je haalt je doelen sneller en efficiënter dan ooit. Met de Microsoft Surface Laptop Go bijvoorbeeld, een lichte en krachtige laptop met een batterij die heel de dag meegaat.

Upgraden doe je binnenkort

Vanaf eind 2021 wordt het upgraden naar Windows 11 uitgerold. De datum wanneer je gratis kunt upgraden, verschilt per apparaat. Voor sommige functionaliteiten zijn er specifieke hardwarevereisten. Meer informatie daarover vind je hier.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()