Menu
Terug

Motorola One: Het nieuwste van Android

22 oktober 2018

De One van Motorola is een gloednieuwe smartphone voor iedereen die graag aan de slag gaat met de laatste Android-functies, inclusief Artificiële Intelligentie en een sterke beveiliging. Ook de camera is een hoogvlieger.

Focus op de essentie

De Motorola One is een kersverse smartphone, net voorgesteld op de IFA-beurs in Berlijn. Van een gloednieuw toestel verwacht je het nieuwste qua mogelijkheden en dat is precies wat de One biedt. Het is een fraai toestel waar het Android One-etiket op kleeft. Dit betekent dat het toestel uit de doos komt met de actuele Android 8.1-versie en de smartphone zo snel mogelijk updates van Google zal ontvangen, inclusief de overstap naar Android 9 Pie. Dit in tegenstelling tot vele Android-smartphones die slechts mondjesmaat (of zelfs helemaal niet) de nieuwe Android-updates binnenkrijgen.

De Motorola One is dus een smartphone die altijd veilig blijft dankzij gegarandeerde maandelijkse beveiligingsupdates en razendsnel de nieuwste Android-functies krijgt. Veiligheid is sowieso een prioriteit bij dit toestel, met een extra veiligheidsmuur rond je persoonlijke data.

Straf scherm

Niet enkel qua software is de Motorola One een kei. Het toestel is op verschillende vlakken indrukwekkend te noemen, zeker als je rekening houdt met het bescheiden prijskaartje. De One is bijvoorbeeld uitgerust met een knap HD+-scherm van 5,9 inch. Dat is ruim genoeg om video’s en games op meeslepende wijze te tonen. Of je kunt twee apps tegelijkertijd bekijken in splitscreenmodus.

Tegelijkertijd blijft de Motorola One goed in de hand liggen en oogt hij slank. Dat komt omdat het scherm een 19:9-beeldverhouding heeft. Dit maakt het scherm veel hoger dan breder, waardoor je meer ziet, maar toch makkelijk met je duim over de volledige breedte kunt vegen. De afgeronde hoeken en het glazen design verhogen het luxegevoel alleen nog meer.

AI aan boord

Een van de coolste aspecten van Android One is aanwezigheid van Artificiële Intelligentie van Google. De Google Assistant staat altijd voor je klaar om te helpen. Zeg gewoon “hey Google” of druk op de thuisknop om Googles slimme helper te activeren. Een mooie extra is dan weer de ongelimiteerde cloudopslag voor foto’s bij Google Photo. Zonder dat je iets moet doen, worden de foto’s die je neemt met de Motorola One online gekopieerd. Je hebt dus een veilige back-up en foto’s deel je vlot met familie en vrienden.

Slim fotograferen

De camera’s van de One zijn bijzonder geavanceerd, ook aan de voorkant. De selfiecamera van 8 megapixels bezit een handige functie om de achtergrond te vervangen, wat portretten er kunstig doet uitzien. Ook leuk is de Spot Color-functie, waardoor je een zwart-wit foto neemt met behoud van één kleur. Neem bijvoorbeeld felrood voor een dramatisch effect als je jouw vriendin in een rode strandstoel fotografeert.

Ook als je beelden neemt met de dubbele camera aan de achterkant pluk je de vruchten van Android One. Deze Motorola-smartphone is uitgerust met Google Lens, zodat je objecten op foto’s kunt laten herkennen en tekst (bijvoorbeeld op een bordje) opzoeken via de Google-zoekmotor. Handig op je volgende citytrip!

Supersnel laden

De nieuwe Motorola One is uitgerust met een snellaadfunctie die de batterij bliksemsnel voltankt. Hang de One twintig minuten aan de lader en je kunt weer zes uren verder.