Menu
Terug

Must-have apps voor studenten

20 september 2021

Op kot? Deze apps helpen je om volop te genieten van je studentenleven en om deze bijzondere periode in je leven zonder kleerscheuren te doorkomen nu mama en papa niet meer in de buurt zijn om de was en de plas te doen. Maar ook om je te motiveren die syllabus regelmatig door te nemen.

Beter studeren en organiseren

Forest (Android en iOS) is een van de populairste apps onder studenten. Deze app helpt je niet alleen om je beter te concentreren op je studies en minder op je smartphone bezig te zijn. Je plant er namelijk ook bomen mee in je eigen woud.

Orde scheppen in al je notities, cursussen en andere documenten voor school doe je met Amanote (iOS). Deze app helpt je om alles samen te voegen in een overzichtelijk document. Daarnaast kun je de informatie ook delen met andere studenten of extra toevoegingen, zoals grafieken en bijlagen, doen.

Met Microsoft To Do (Android en iOS) maak je - zoals de naam van de app al aangeeft - to-dolijstjes of je kunt er lijstjes in importeren. Handig is de My Day-optie om elke dag met een schone lei te beginnen, al kun je er ook makkelijk mee vooruitplannen. De app heeft zelfs een suggestietool die to-do’s voorstelt op basis van eerdere lijstjes. Ook voor groepswerk is deze app handig, want je kunt de taken en lijstjes delen met medestudenten.

apps die studenten helpen beter te studeren & zich te organiseren
apps die een student helpen om zijn kotleven beter te regelen

Je kotleven beter regelen

Wie heel wat kotgenoten heeft en ellenlange discussies over vervelende klusjes op kot wil vermijden, download best Chwazi Finger Chooser (Android en iOS). Deze app beslist dan wie van je kotgenoten (of jijzelf natuurlijk) de vuilzakken moet buitenzetten, het toilet moet poetsen of welk vervelend huishoudklusje er ook maar dringend uitgevoerd moet worden.

Een boormachine nodig om die ene fotokader op te hangen, op zoek naar extra stoelen voor het bescheiden kotfeestje of een videocamera nodig voor een groepsopdracht? Met behulp van Peerby (Android en iOS) leen je het voor een paar euro’s van een buur. Dure aankopen doen omdat je iets maar een paar keer nodig hebt, hoeft dus niet meer.

Gedaan met ‘een pot leggen’ of de rekening op het einde van de maand splitsen, want met Splitwise (Android en iOS) weet iedereen op elk moment wie nog hoeveel geld moet aan wie. Het enige dat je hoeft te doen, is de gemaakte kosten ingeven en de app doet het rekenwerk voor jullie.

Nooit meer honger lijden

Too Good To Go (Android en iOS) heeft als opzet voedselverspilling tegen te gaan. Deze app werkt samen met heel wat restaurants, horecazaken, bakkerijen en supermarkten om de restjes van de dag tegen een kleine prijs te verkopen. Wie weinig budget heeft, kan dus toch nog lekker en vers eten. Al kan het soms wel een verrassing zijn wat er in je foodbag zit.

Ga je graag eens eten op restaurant, maar vind je de drankprijzen wat aan de hoge kant? Met de Free Tap Water Belgium-app (Android en iOS) check je meteen welke restaurants bij je in de buurt gratis kraantjeswater aanbieden bij een maaltijd. Zo bespaar je toch maar weer enkele euro’s op je culinaire uitspattingen.

Geen inspiratie om wat lekkers klaar te maken? De Youmiam-app (Android en iOS) schotelt je recepten voor op basis van jouw voorkeuren. En die voorkeuren mogen best wel heel specifiek zijn: van allergieën over budget tot hoe goed je kunt koken. Of je kunt natuurlijk ook gewoon zoeken op een ingrediënt dat je per se wilt eten.

apps
Met deze apps kan je als student makkelijk een centje bijverdienen

Een centje bijverdienen

Extra centjes nodig om je studentenleven te financieren? Maak een profiel aan op Seal Jobs (Android en iOS) en duid aan welke studentenjobs je wilt uitvoeren. Daarna kun je al swipend op zoek naar de perfecte studentenjob. Een leuke gevonden? Met een klik stel je je meteen kandidaat.

Geld verdienen met foto’s die je maakt met je smartphone kan via Scoopshot (Android en iOS). Dagelijks worden er wedstrijden georganiseerd door bedrijven en merken. Heb je een foto die in een thema past en die geselecteerd wordt, dan kun je een vergoeding krijgen. Daarnaast kun je ook een online portfolio aanmaken zodat bedrijven eventueel kunnen bieden op jouw foto’s.

Een gaatje vrij in je agenda en vind je het wel leuk om te babysitten? Registreer je dan op de Bsit (Android en iOS) en vind de beste babysitopdrachten, van kinderen afhalen op school over een avondje babysitten tot meerdere dagen kinderen entertainen op vakantie. Je ontvangt enkel opdrachten die matchen met je voorkeur en je kiest zelf welke je accepteert of afwijst.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()