Menu
Terug

Nieuw: Huawei Mate 10 Pro

Bekijk ons videoverslag
Leestijd minuten
16 oktober 2017

Huawei lanceert met de Mate 10 Pro een smartphone met unieke features. Het Chinese merk komt op de proppen met ingebouwde AI – artificiële intelligentie – en schrijft daarmee geschiedenis. We trokken naar de lancering in München en praten je even bij.

De slimste smartphone?

First things first: de nieuwe Huawei bezit een dubbele camera met technologie van cameralegende Leica, net zoals bij de P10. Dat zagen we dus al eens eerder bij het merk, maar in dit geval gaat het om bijzonder lichtgevoelige lenzen die verbluffende foto’s maken bij weinig licht. Ook hier komt de artificiële intelligentie een handje helpen, zodat je het perfecte kiekje kan nemen.

Maar wat betekent dat eigenlijk: ‘AI helpt bij het fotograferen’? De intelligente software in de Mate 10 Pro kan bijvoorbeeld herkennen wat je probeert te fotograferen en kiest dan gepaste instellingen. Schotel de Mate 10 Pro een bord sushi voor en meteen schakelt het toestel over op foodmodus. Fotografeer de kater in de zetel en de kat-modus schiet in actie. Jawel, er is een aparte fotostand voor katten en honden.

Nog een voorbeeld van AI op de Mate 10 Pro: een Translate-app die in een seconde tijd gedrukte tekst van een vreemde taal naar het Nederlands vertaalt. Fotografeer de menukaart op vakantie en je kan eindelijk met een gerust hart bestellen. Het mooie aan de ingebouwde AI is dat het vertalen helemaal op het toestel gebeurt. Het werkt zelfs wanneer je hoog in de bergen, waar geen mobiel internet is, een vreemde taal wil ontcijferen.

Indrukwekkend design

Het nieuwe design met een gebogen 3D Glass Body is een echte eyecatcher, die lekker in de hand ligt. Het 6-inch OLED scherm wordt helemaal in de kijker gezet. Het scherm van de Mate 10 Pro heeft een 2:1-verhouding - hoger dan gewoonlijk - en er zijn bijna geen schermranden. Je ziet dus niets anders dan het scherm, dat bijzonder scherp is en HDR10 ondersteunt. Leuk als je een film of tv-serie bekijkt via Netflix!

De nieuwe Huawei Mate 10 Pro bereikt de winkels eind november, met een adviesprijs van 799 euro. Er zijn verschillende kleuren: Midnight Blue, Mocha Brown en Titanium Grey. Het is een echt topmodel met specificaties op het hoogste niveau: 6 GB geheugen en 128 GB opslagruimte voor apps en media. Het heeft zelfs de allersnelste 4G-technologie ter wereld aan boord. Huawei pocht dat de immense batterij van 4.000 mAh dit toestel heel lang laat werken zonder dat er een oplaadbeurt aan te pas komt. De Mate-serie heeft op dat vlak een zekere reputatie hoog te houden, dus we zijn benieuwd.

Huawei Mate 10 Lite

De Mate 10 Pro krijgt ook een klein broertje, de Mate 10 Lite. Nu ja, ‘klein’. Het is een betaalbare middenklasser met een indrukwekkend 5,9 inch FullView-scherm. Maar door het slanke design eindig je niet met een gigantisch toestel, het voelt aan als een smartphone met een 5,5 inch scherm. De Huawei Mate 10 Lite zal vanaf midden november te koop zijn aan een adviesprijs van 349 euro. Het toestel heeft 4GB RAM en 64GB opslag, en zal beschikbaar zijn in de kleuren Graphite Black, Prestige Gold en Aurora Blue.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()