Menu
Terug

Nieuwe Motorola Moto G7-smartphones: voor elk wat wils

07 februari 2019

De populaire Moto G-reeks van Motorola wordt vernieuwd met niet minder dan vier nieuwe G7-modellen: de Moto G7, de Moto G7 Plus, de Moto G7 Play en de Moto G7 Power. Wie op zoek is naar een smartphone die veel biedt voor een bescheiden bedrag, heeft dus keuze te over.

De nieuwe look van de Moto G7-familie

Met de nieuwe Moto G7-toestellen brengt Motorola een hele familie elegante smartphones op de markt. Het design is heel fris en geslaagd, want de afgeronde hoeken en het slanke profiel maken de vier Moto G7-smartphones even mooi. Zo liggen ze zeer goed in de hand. Dat komt onder andere door een slimme keuze qua materialen, zoals glas voor de achterkant van de Moto G7 en de Moto G7 Plus. Heel luxueus allemaal!

Aan opslag geen gebrek

Motorola rust de nieuwe Moto G7-smartphones bovendien uit met een USB Type-C-aansluiting. Gedaan dus met het prutsen met een lastige USB-stekker, want een ovale USB Type-C-aansluiting past altijd. Je kunt hem gewoon niet verkeerd insteken. De nieuwe Moto G7-modellen krijgen meer opslagruimte dan ooit tevoren. In de meeste gevallen gaat het om 64 GB, een enorme hoeveelheid die je tot voor kort enkel bij peperdure topsmartphones aantrof. Daar kun je een massa’s apps en media op kwijt. Meer opslagruimte nodig? Dan steek je een microSD-geheugenkaartje in om de opslagcapaciteit te vergroten; bij de Moto G7 en Moto G7 Plus kan dat tot 512 GB, bij de Moto G7 Play en de Moto G7 Power tot 256 GB. De nieuwe G7-smartphones zijn ook allemaal klaar voor twee SIM-kaarten - handig om privé en werk gescheiden te houden, bijvoorbeeld.

Moto G7 en G7 Plus: stabiele kracht

De Moto G7 en de Moto G7 Plus bezitten beide een mooie 6,24-inch FHD+-display die tekst en foto’s haarscherp toont. De voorkant van de smartphone bestaat bijna volledig uit het scherm. En de 16-megapixel selfiecamera dan? Die zit in een kleine, druppelvormige ‘notch’. Het verschil tussen beide smartphones zit dus niet in het scherm. Waar dan wel? Voornamelijk in de hardware en camera. De Moto G7 heeft een snelle octa-core processor aan boord, de Moto G7 Plus een nog snellere versie van deze chip. Bij de Moto G7 is er een spectaculaire dubbele camera voorzien met een sensor van 12 megapixels en eentje van 5 megapixels. Die twee camera’s werken samen zodat je in alle omstandigheden optimaal fotografeert. Bij de Moto G7 Plus zijn er ook twee lenzen aanwezig, maar gaat het om een combinatie van 16 en 5 megapixels. Er is ook optische beeldstabilisatie waardoor je scherpere foto’s neemt bij minder licht en video’s geen trillingen tonen. Wel mooi, want beeldstabilisatie is typisch een feature van duurdere smartphones.

Moto G7 Power: superbatterij

Zoek je een smartphone die blijft doorgaan, zelfs als je het toestel constant gebruikt? Dan heeft Motorola de Moto G7 Power voor jou klaarstaan. Deze smartphone met 6,2-inch HD+-scherm heeft een gigantische batterij (5.000 mAh) onder de motorkap, waardoor je probleemloos de dag doorkomt zonder dat de batterij-indicator rood kleurt. Ben je geen intense gebruiker van je smartphone, dan kun je er nog langer op vertrouwen. Moet je toch een keer opladen? Dat gaat supersnel dankzij de turbolader die mee in de doos zit. Net zoals zijn grotere broers komt de Moto G7 Power met 64 GB opslaggeheugen en kun je een miniSD-geheugenkaart gebruiken als je nog meer gigabytes opslagruimte nodig hebt.

Moto G7 Play: compact en bereikbaar

De Moto G7 Play is het instapmodel van de nieuwe G7-familie van Motorola. Het prijskaartje is heel interessant, maar deze Motorola-smartphone met 32 GB opslaggeheugen heeft nog een grote troef in handen. Dankzij het kleinere (maar nog altijd mooie) scherm van 5,7 inch is de Moto G7 Play compacter. In je binnenzak of in een kleinere handtas past hij probleemloos. Deze Motorola-smartphone een instapmodel noemen is ook een beetje oneerlijk. Het toestel heeft een krachtige processor, een vingerafdruklezer en een compacte notch, allemaal zaken die op dit prijspunt best zeldzaam zijn!

Prijzen en beschikbaarheid

De Moto G7 Plus is beschikbaar vanaf 15 februari voor de adviesprijs van 299,99 euro; de Moto G7 verschijnt op 15 maart voor de prijs van 249,99 euro. De zwarte uitvoering van de Moto G7 Power (209,99 euro) ligt ook half februari in de winkel; de Iced Violet-uitvoering van de G7 Power vanaf 15 maart. De Moto G7 Play tot slot, kost 149,99 euro en is vanaf 15 februari verkrijgbaar bij MediaMarkt. Goed nieuws: je kan ze bij MediaMarkt al pre-orderen vanaf nu!