Menu
Terug

Nieuwe Samsung Galaxy S20: 108 megapixels en 5G

11 februari 2020

De beste smartphone die je kunt kopen? Misschien is dat wel een gloednieuwe Samsung Galaxy S20. Er zijn drie modellen, het ene nog verbluffender dan het andere. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gloednieuw AI-camerasysteem (met 108 megapixels voor het topmodel), 8K-video’s en een supervloeiend scherm? Allemaal present!

Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra

Net zoals bij de Galaxy S10 zijn de nieuwe Galaxy S20-modellen die Samsung in New York voorstelde, absolute topmodellen. Ze zijn uitgerust met het beste van het beste. Een cool design, straffe camera’s en een scherm om verliefd op te worden, dat hoort erbij. Samsung wil de Galaxy S20 naar meer mensen brengen en daarom komen er drie verschillende uitvoeringen: de Galaxy S20, de S20+ en de S20 Ultra. Er verschijnen ook de nieuwe Galaxy Buds+, totaal draadloze oortjes.

galaxy s20

Wat zijn de verschillen?

Hoe onderscheidt het trio Galaxy S20-modellen zich van elkaar? Het opvallendst is de grootte van het scherm, met bijna onzichtbare randen. De kleinste Galaxy S20 heeft een scherm van 6,2 inch, de Galaxy S20+ eentje van 6,7 inch en de Galaxy S20 Ultra een display van 6,9 inch. Welk formaat je ook verkiest, je krijgt een haarscherp Infinity-O Display AMOLED 2X-scherm. Ook qua camera’s zijn er wat verschillen tussen de drie modellen. Standaard is er 128 GB opslagruimte, maar je kunt de Galaxy S20 Ultra ook met 512 GB krijgen. Zo wordt wisselen tussen grote apps helemaal geen probleem!

galaxy s20

Supervloeiend beeld

De nieuwste trend bij smartphones zijn schermen die een heel hoge frequentie tonen. In plaats van 60 Hz (dus zestig keer per seconde getekend) verschijnen er nu smartphones met displays van 90 Hz. Dat levert beelden op met minder flikkeringen en meer scherpte tijdens bewegingen. Bij het scrollen door je applijst of een webpagina vloeit alles heel mooi en scherp over het scherm in plaats van te verspringen. De S20 is op dit vlak baanbrekend, want het scherm ververst aan 120 Hz (of 120 keer per seconde). Gamers, dit is om van te smullen (en het geluid zit ook goed, dankzij de AKG-speakers). De displays zijn ook compatibel met HDR10+, wat het allemaal nog spectaculairder maakt.

108 megapixels!

De camera van de Galaxy S10 was al verbluffend, maar de Galaxy S20 gaat naar ‘the next level’. Uiteraard bezitten de verschillende modellen meerdere camera’s, zoals alle toptoestellen tegenwoordig. Drie camera’s voor de Galaxy S20, vier voor de S20+ en de S20 Ultra. Hou je vast: een beeldsensor op de Galaxy S20 Ultra beschikt over 108 megapixels! De Galaxy S20 en S20+ hebben een andere sensor, maar blijven spectaculair met 64 megapixels. Er zijn professionele reflexcamera’s met (veel) minder. De vele pixels worden onder meer gecombineerd om bij weinig licht toch heldere, scherpe foto’s te maken.

100x zoom

Zoomen, dat kunnen de nieuwe Samsung-smartphones als de beste. Door optische zoom te combineren met digitale zoom met AI worden ongelooflijke dingen mogelijk. De S20 Ultra kan zo 100x inzoomen (10x optisch, 10x digitaal), de S20 en de S20+ pakken uit met 30x (3x optisch, 10x digitaal met AI). Kleine details in de verte dichtbij halen? No problemo! Ook slim: met Single Take fotografeer en film je automatisch tegelijkertijd op verschillende manieren. Bijvoorbeeld heel breed en net op het onderwerp ingezoomd. De ingebouwde AI presenteert je achteraf de beste shot.

galaxy s20

8K-video’s

Onlangs een 8K-tv van Samsung gekocht of binnenkort van plan? Met de Samsung Galaxy S20S20 kun je video’s maken die je in topkwaliteit op je nieuwe 8K-televisie toont. Niet enkel krijg je heel veel details te zien, dankzij de ingebouwde Super Steady 2.0-stabilisatie oogt het resultaat waanzinnig professioneel. Net een Hollywood-productie, maar dan met jouw herinneringen!

galaxy s20

Megabatterij

De Samsung Galaxy S20-modellen krijgen grotere batterijen dan hun voorgangers - en bovendien is de batterij slim zodat je langer kunt blijven werken. De S20 Ultra heeft er zelfs eentje van 5.000 mAh! Mee in de doos zit een 25-watt snellader, zodat je bliksemsnel de batterij voltankt. Kan het nog sneller? De S20 Ultra kan ook werken met een 45-watt lader. Binnen een half uur is de batterij al voor een groot stuk geladen.

5G en AI

Samsung zet met de Galaxy S20 sterk in op 5G. In België is dat niet meteen een troef, maar ook via 4G zijn de nieuwe smartphones bliksemsnel. De rest van de hardware is even verbluffend. AI maakt veel dingen beter. Zo werkt Samsungs AI-assistent Bixby samen met Spotify om een echt gepersonaliseerde muziekplaylist te creëren. De juiste muziek voor het juiste moment!

Vanaf 13 maart in de winkel, nu pre-orderen!

De nieuwe Samsung-smartphones zijn vanaf 13 maart beschikbaar. Alle modellen zijn beschikbaar in de kleur Cosmic Grey. Cloud Blue is een mogelijkheid bij de S20 en de S20+, Cosmic Black is voorbehouden voor de S20+ en de S20 Ultra. Reken op prijzen die beginnen bij 899 euro (adviesprijs). Pre-order de Samsung Galaxy S20 nu, zodat je hem als één van de eersten hebt!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()