Menu
Terug

Nieuwe Surface-laptops van Microsoft: welke past bij jou?

De Surface Go 2, de Surface Book 3 of de Surface Pro X?
Leestijd minuten
18 mei 2020

Microsoft lanceert drie nieuwe 2-in-1 Surface-laptops die innovatie, veelzijdigheid, prestaties en een strak design vooropzetten. Voor wat kies jij: de draagbare Surface Go 2, de connectiviteit van een Surface Pro X of de megakrachtige Surface Book 3?

microsoft, surface

Baanbrekend

De Surface-familie van Microsoft bestaat uit baanbrekende laptops die je ook als tablets kunt gebruiken. Dankzij een premiumkwaliteit en de nieuwste accessoires is er altijd wel een Surface-toestel dat bij jou past. Of het nu om te werken of te ontspannen is; of je nu wilt doorwerken aan een project met een toetsenbord of pen; of als een tablet om even te chillen met een film of een Microsoft Teams-gesprek te organiseren met je vrienden. De drie nieuwe Surface-modellen - waaronder de Surface Go 2 en de Surface Book 3 die zojuist door Microsoft zijn gepresenteerd - doen al die zaken zelfs nog beter dan ooit, telkens met andere accenten en pluspunten.

Surface Pro X: Ultradun, luxueus en altijd verbonden

De Surface Pro X is het dunste Surface-toestel en veel weegt hij ook niet: amper 770 gram (zonder accessoires)! Niet aan twijfelen, dit is dé ultieme ultradraagbare laptop die je overal kunt gebruiken. Dankzij de ingebouwde 4G LTE-functie kun je altijd online, ook als er geen WiFi beschikbaar is. Geen batterijvrees nodig, want dankzij de innovatieve Microsoft Q1-chip is de autonomie geweldig – tot 13 uur! Ja hoor, een echte droom voor wie vaak op verplaatsing werkt en zijn computer altijd meeneemt.

microsoft, surface

Handige premiumaccessoires

Pientere designelementen die typisch zijn voor de Microsoft Surface-familie maken de Surface Pro X nog handiger, zoals de ingebouwde stand aan de achterzijde van het scherm en een groot glazen touchpad. Het luxueus aanvoelende toetsenbord uit Alcantara is uniek en kun je losklikken als je het toestel als tablet of voor video’s wilt gebruiken. Gebruik je de Surface Pen? Na gebruik slingert die niet rond in je rugzak, want je kunt ze netjes opbergen in het toetsebord. Slim gezien!

Surface Go 2: Licht, ultradraagbaar en betaalbaar

De nieuwe Surface Go 2 is circa 64% sneller dan zijn voorganger, waardoor je nog vlotter aan de slag gaat met deze betaalbare convertible van amper 544 gram. De schermranden zijn bovendien bijna een kwart dunner, waardoor je een nog beter zicht hebt op het grotere 10,5-inch scherm. Dat zijn twee zaken die de betaalbare Surface Go 2 wel heel aantrekkelijk maken voor alle mogelijke gebruikers en taken, zowel thuis als op je werk of als  je thuiswerkt. Neem er Microsoft 365 bij en alles wordt mogelijk. Ja, dit is gewoonweg een bijzonder flexibel toestel dat zich even goed voelt in de rol van tablet als van laptop.

microsoft, surface

Camera

Over slim gesproken: de nieuwe camera op de Surface Go 2 werkt beter bij minder licht en heeft een nieuwe functie om eenvoudig documenten en whiteboards in te scannen. De notities van een vergadering snel delen met collega’s of een getekend schema dat je gaat helpen om het project rond te krijgen, digitaliseren, wordt zo wel heel makkelijk.

Surface Book 3: noeste werker met ongelooflijke batterij

Tijd om even de mouwen op te stropen? Dan is de Surface Book 3 het toestel dat je nodig hebt. De Surface Book 2 was al een prestatiebeest, maar de nieuwe versie steekt een serieus tandje bij. Microsoft maakt deze laptop met volledig toetsenbord en touchpad 50% sneller, waardoor de zwaarste taken nog sneller afgerond zijn. De geweldige prestaties zijn mogelijk dankzij een Intel-chip van de laatste, tiende generatie en een krachtige, aparte grafische Nvidia-chip. Dit is een echt werkpaard, maar ook een gamemonster!

microsoft, surface

Indrukwekkende batterij

De Surface Book 3 pakt bovendien uit met een indrukwekkende batterij die het 17,5 uren volhoudt. Pendelen, een lange werkdag, terug naar huis en dan nog even ontspannen met een film, het kan allemaal zonder dat je de lader moet zoeken. Heel de tijd zal je de haarscherpe PixelSense-display op prijs stellen, want deze beeldkwaliteit heb je nog nooit gezien. De moeilijkste keuze? Ga je voor de 13,5- of 15-inch versie?

Apart toetsenbord

Net zoals de andere Surface-toestellen kun je bij de Surface Book 3 beslissen om het scherm los te koppelen van het toetsenbord. Meteen transformeert het toestel tot een zeer krachtige Windows-tablet met aangepaste interface. Maar de Surface Book 3 heeft nog een trucje in huis: je kunt hem in studiomodus gebruiken, met de pen en het toetsenbord achter het scherm. Voor designers en grafici een droom om te gebruiken!

microsoft, surface
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()