Menu
Terug

Ontspannen doe je zo met deze apps

12 april 2020

Yoga op je smartphone? Waarom niet? Of je smartphone als digitale leermeester, personal coach of bewegingsgoeroe? Dat kan allemaal! Hier zijn enkele apps die je lichaam helemaal ontspannen.

Calm

Platform: Android, iOS

Meditatie lost je problemen misschien niet op, maar het brengt je wel weer tot rust. Calm is een perfecte app voor beginners en gevorderden. Je vindt er honderden begeleide sessies van verschillende lengte (van 3 tot 25 minuten), en voor allerlei situaties. Wil je je stress de baas zijn, diep slapen, je beter concentreren of een van je angsten overwinnen? Of wil je gewoon focussen op geluk? Je kunt zelfs mediteren tijdens het wandelen. Elke dag is er de Daily Calm, een nieuw 10 minuten durend programma om je te helpen starten, of net om de dag in schoonheid te eindigen. Calm bevat heel wat gratis sessies, maar mits een abonnement krijg je toegang tot de volledige bibliotheek.

Pocket Yoga

Platform: Android, iOS

Yoga is een goede combinatie van ontspannen en bewegen. Een matje is al wat je nodig hebt, en natuurlijk deze geweldige app. Pocket Yoga (3,25 euro) bevat 27 verschillende sessies, van verschillende duur en moeilijkheidsgraad. Elke oefening of pose, er zitten er meer dan 200 in de app, wordt toegelicht met gedetailleerde illustraties, gesproken begeleiding en een beschrijving van de voordelen. Zo leer je moeiteloos de juiste houding. Je kunt elke sessie op voorhand bekijken, zodat je weet of het is wat je zoekt. Terwijl je ontspant, speelt de app muziek uit jouw bibliotheek. De app houdt natuurlijk ook een log bij van al je oefeningen zodat je je vooruitgang kunt volgen.

Ananda - Meditate, Focus and Relax

Platform: iOS

Voor sommige mensen is muziek de beste manier om te ontspannen, voor anderen het ruisen van de zee. Ananda biedt een heel speciale optie: binaurale opnames. Die zijn speciaal gemaakt voor gebruik met een hoofdtelefoon, zodat je werkelijk het gevoel hebt de klank live te horen. Dertien verschillende programma stimuleren je breingolven en helpen je om de juiste gemoedsstemming te bereiken: ontspannen, geconcentreerd, creatief, intuïtief en meer. Ananda helpt je om wakker te worden, of net goed te slapen. Of maak een eigen mix, die de binaurale opname combineert met achtergrondgeluid uit de natuur, en zachte geluidseffecten. Ananda kun je gratis uitproberen, maar de volledige app is ook spotgoedkoop (3,49 euro).

Google Fit

Platform: Android

We vergeten het al te vaak, maar een eenvoudige wandeling is een geweldige manier om te ontspannen. Apps zoals Google Fit helpen je door je activiteit en je doel mooi in beeld te houden. De gratis app houdt netjes bij hoeveel je stapt per dag, (of loopt of fietst mocht je dat willen). Stel een doel in voor hoeveel stappen je dagelijks wilt zetten, en Google Fit geeft je real-time feedback. Je snelheid, tempo, route, helling en meer zijn allemaal zichtbaar. Google Fit werkt niet alleen op je smartphone, maar natuurlijk ook op je Android Wear-horloge, en het integreert ook gegevens van heel wat andere fitness-, voedings-, slaap- of gewichts-apps. Apple-gebruikers kijken naar Apple Health.

5 minutes Pilates

Platform: Android, iOS

Pilates is bedoeld om zowel je lichaam als geest te versterken. De oefeningen focussen op de ademhaling, en op de spieren in je buik, onderrug en heupen. Die zijn essentieel voor een goede houding - geen overbodige luxe voor ons zittende leven. Met 5 Minutes Pilates werk je elke dag een minimum van tijd aan je gezondheid. Elke work-out gebruikt eenvoudige, maar effectieve oefeningen voor beginners. Duidelijke beelden en instructies voorkomen dat je fouten maakt. De app gebruikt een ingebouwde timer zodat je steeds de juiste periode traint. Deze minitraining past overal in je dag, en je zal er leniger, sterker en gezonder uitzien.

Sworkit

Platform: Android, iOS

Rust en ontspanning zijn goed, maar voor sommigen is inspanning de betere keuze. Start het jaar met goede voornemens en werk aan je gezondheid met Sworkit. Deze app bevat een enorme databank met oefeningen die je overal kunt doen, voor zowat elke spiergroep. De oefening zijn perfect toegelicht met beschrijving en video. Wat Sworkit zo goed maakt, is dat je een specifiek programma kunt vragen voor jouw doelen: fitter, slanker, sterker, noem maar op. Of bouw een volledig persoonlijk programma. Beginner of geoefend sporter, Sworkit kan een geweldige hulp zijn. Test de gratis versie met een beperkte set oefeningen; ben je overtuigd, dan zijn er verschillende betalende abonnementen.