Menu
Terug

Op reis met je smartphone

26 december 2017

De dagen waarin je een stad moest verkennen door achter een raar figuur met een fluorescerend parapluutje te lopen, zijn voorbij. De stadsgids anno 2017 past in je binnenzak. Hier zijn de beste interactieve reisgidsen voor je smartphone: ontdek de reisapps nu!

TripAdvisor

Voor en door reizigers

Platform: Android, iOS

Een reisgids gemaakt door en voor reizigers. TripAdvisor staat je werkelijk in alles bij. Zoek vluchten, hotels, vakantiewoningen, restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden. Meer dan 500 miljoen beoordelingen, meningen en foto’s vertellen je onmiddellijk of iets de moeite waard zal zijn. En ook jij kunt bijdragen aan de reviews. Klik eenvoudig op ‘In mijn buurt’ om een hele reeks suggesties te krijgen van zaken die je kunt bezoeken. Heb je vragen? Stel ze in het online reisforum. TripAdvisor laat je ook kaarten en alle beoordelingen downloaden van meer dan 300 steden. Zo val je tijdens je trip niet zonder gids als je geen internetverbinding hebt of niet wenst te roamen.

 

Reisapps - TripAdvisor

apple-play-store_Long

Reisapps - CityMapper

CityMapper

Verzot op openbaar vervoer

Platform: Android, iOS

Ontdek steden op een heel andere, authentieke manier dankzij het openbaar vervoer en CityMapper. Deze planner combineert alle mogelijke opties: wandelen, metro, bus, tram, trein, veerpont en zelfs Uber of taxi. De informatie voor al je verbindingen krijg je in real-time, inclusief mogelijke storingen en vertragingen. Tijdens de reis kun je perfect volgen waar je bent, en word je gewaarschuwd wanneer je moet afstappen. Vind zonder moeite de juiste uitgang of ingang van metro- of treinstations. De plattegrond van de metro en tramlijnen van een aantal steden kun je ook offline bekijken. Met CityMapper beweeg je je door de stad alsof je een echte local bent.

apple-play-store_Long

Field Trip

Alleswetende gids in je oor

Platform: Android, iOS

Soms wil je gewoon verrast worden. Activeer dan Field Trip. De app draait in de achtergrond en waarschuwt je wanneer je bij een bezienswaardigheid komt. Sluit je oortjes aan, dan leest de app de bijhorende informatie gewoon voor. Selecteer zelf welke categorieën je interessant vindt: geschiedenis, coole en unieke dingen, architectuur, kunst en musea, eten en drinken, lifestyle of shopping. Je stelt ook zelf de frequentie in waarmee Field Trip je een tip geeft. Of neem gewoon een kijkje op de kaart en bekijk welke dingen in de omgeving misschien een kleine trip waard zijn. Field Trip detecteert wanneer je in de wagen zit en vertelt ook op zo een roadtrip allerlei leuke dingen.

Reisapps - Field Trip

apple-play-store_Long

Reisapps - Guides by Lonely Planet

Guides by Lonely Planet

Klassieker

Platform: Android, iOS

De gidsen van Lonely Planet zijn nu ook in app-vorm beschikbaar. De app bevat meer dan 175 steden overal ter wereld, en er komen er steeds nieuwe bij. Elke stadsgids download je apart zodat je enkel bij hebt wat echt nodig is. Alle informatie is door lokale experten bij elkaar gezocht. Van de leukste hotels tot de hipste bars en lekkerste restaurants. Bekijk de hoogtepunten van elke stad, of het nu gaat over kunst, parken, geschiedenis of gewoon een fantastisch uitzicht. Allemaal eenvoudig te vinden op een kaart die offline voor je gedownload wordt. Je vindt in de app ook audio van veel gebruikte lokale uitdrukkingen, en wisselkoersinformatie.

apple-play-store_Long

SAS Survival Guide

Voor diehard kampeerders

Platform: Android, iOS

Is al dat geslenter door grote steden niets voor jou? Hou je van ongerepte natuur en ga je graag zo lowtech mogelijk? Ben je een trekker die niet langs de bewandelde paden blijft, maar dwars door de wildernis gaat? Dan is de SAS Survival Guide (6,84 euro) onmisbaar in je broekzak. Deze app is gebaseerd op het gelijknamige boek van een Britse Special Forces-soldaat, John ‘Lofty’ Wiseman. De app bevat het volledige boek, aangevuld met video’s. Van eetbare en giftige of heilzame planten, tot knopen leggen, morsecode, eerste hulp en veel meer. De app is onderverdeeld in secties gebaseerd op het klimaat waar je je bevindt, en is uiteraard volledig bruikbaar zonder internetverbinding.

Reisapps - SAS Survival Guide

apple-play-store_Long

Reisapps - Detour

Detour

Maak even een ommetje

Platform: Android, iOS

Het concept van de klassieke audiotour in een modern kleedje. Detour is nog niet overal even sterk vertegenwoordigd, maar het is zeker de moeite waard om uit te pluizen of je bestemming erbij zit. Wandel in de schoenen van verschillende vertellers door allerlei bekende plekjes in de stad. Vertellers hebben vaak een speciale band met die plaatsen, zodat ze je een heel eigen kijk geven op de omgeving en geschiedenis. Detour maakt handig gebruik van je GPS-oplossing in je smartphone om het verhaal gesynchroniseerd te houden met je locatie. Zo exploreer je op eigen tempo en kun je je helemaal focussen op je trip, zonder steeds aan je smartphone te frunniken.

apple-play-store_Long

Wat is jouw favoriete reisapp?