Menu
Terug

Overal draadloos laden

18 april 2018

Die dagelijkse zoektocht naar een kabel om je smartphone mee op te laden een beetje beu? Wij ook, en daarom laden we vanaf nu draadloos!

Inductie

Draadloze laders bestaan in allerlei maten en vormen, maar hebben altijd een plaat waarop je een smartphone plaatst. Daarin zijn spoelen verwerkt die een magnetisch veld opwekken. In de rug van je smartphone zitten ook speciale draden die reageren op het magnetisme (inductie), waardoor er stroom ontstaat. Deze stroom vloeit naar de batterij en laadt hem op. Net zoals bij je elektrische tandenborstel. Fabrikanten van smartphones hebben afgesproken om allemaal hetzelfde systeem te gebruiken: Qi. Inmiddels zitten we aan versie 1.2, die drie keer sneller laadt dan aanvankelijk. Je smartphone moet wel geschikt zijn voor Qi. Momenteel zijn er ongeveer 670 compatibele smartphones, waaronder heel wat gloednieuwe toestellen. Denk aan de Samsung Galaxy S-reeks, de iPhone X en 8, de Sony Xperia XZ2, de LG V30 of de Nokia 8 Sirocco. Sommige smartphones zonder Qi-functie kun je toch draadloos opladen door een speciale Qi-hoes gebruiken.

Cellularline Wireless Charger

De Wireless Charger van Cellularline is een schijf die je onopvallend op je bureau of nachtkastje plaatst. Onopvallend menen we echt, want ze is slechts 6,5 millimeter dik. De meegeleverde USB-kabel is 1,6 meter lang, zodat je de lader kunt plaatsen waar je wenst. Terwijl je werkt of net voor je gaat slapen, leg je de smartphone op de Wireless Charger. Een lichtsignaal geeft aan dat er stroom vloeit, zodat je zeker weet dat straks je smartphone weer opgeladen is. De Wireless Charger verspreidt tijdens het laden licht zodat je meteen kunt zien hoeveel je smartphone opgeladen is. Hij levert 1A aan stroom.

Belkin Qi Laadstation

Het stijlvolle Qi Laadstation van Belkin is een draadloze lader van de nieuwste generatie. Belkin bekleedde het laadoppervlak met een zacht rubber, zodat je smartphone geen krassen of vegen oploopt als je hem ’s avonds op het Qi Laadstation legt. Tegelijkertijd zorgt het rubber ervoor dat de smartphone niet kan wegglijden als iemand toevallig tegen het nachtkastje aan loopt. Een handig lampje vertelt je als de smartphone volledig opgeladen is. Deze Belkin-lader brengt snel stroom over, met een uitgangsstroom van 1A. Hierdoor laadt het Qi Laadstation even snel op als een bekabelde lader van 5 watt.