Menu
Terug

Canon EOS M100: Compacte spontaniteit

Product van de Maand
Leestijd minuten
02 Juli 2018

De Canon EOS M100 is een coole camera die de beeldkwaliteit en kracht van een reflexcamera in een compacte body verpakt. De foto’s en video’s die je met de EOS M100 vastlegt, kun je heel makkelijk delen via Bluetooth en WiFi.

Kwaliteit zonder moeite

De Canon EOS M100 is een uitstekende keuze voor wie iets beters wil dan een ingebouwde camera in zijn smartphone. In de compacte body zit dezelfde 24,2-megapixel beeldsensor en DIGIC 7-processor als in de grote spiegelreflexcamera’s van Canon. Je krijgt dus dezelfde hoge beeldkwaliteit, ook bij weinig licht, zoals binnenshuis of in een restaurant.

Dankzij de Dual Pixel CMOS AF-beeldsensor stelt de EOS M100 snel scherp op het onderwerp dat je kiest. Een scherpstelpunt selecteren is kinderspel: gewoon even tikken op het drie inch grote aanraakscherm van de EOS M100. Ook wanneer je filmt (en dat kan in Full HD-resolutie) blijft de EOS M100 scherpstellen op bewegende onderwerpen.

Probleemloos verbinden

Je mooiste foto’s en video’s wil je uiteraard zo snel mogelijk delen. Dankzij de ingebouwde WiFi-, Near Field Communication- en Bluetooth-connectie kun je de EOS M100 makkelijk koppelen met een compatibel toestel zoals een smartphone of tablet. Je kunt foto’s en video’s die je gemaakt hebt, bekijken en overzetten via de handige Canon Camera-Connect app. Vanop je slimme toestel kun je ze dan delen met je favoriete sociale netwerk. Via de Canon Camera Connect-app kun je de camera ook vanop afstand bedienen. Het scherm van je smartphone of tablet dient dan als zoeker, zodat je precies ziet wat je in beeld neemt.

Makkelijk in gebruik

De EOS M100-camera kreeg een vernieuwd en eenvoudig te gebruiken menu. Je kunt door het menu bladeren en instellingen aanpassen via het aanraakscherm. Beginnende fotografen kunnen hun fotografische vaardigheden verbeteren met de Creative Assist-functie van Canon, een intuïtieve instelling waarmee je makkelijk de foto maakt die je voor ogen hebt, ook zonder technische kennis. Kies gewoon het gewenste effect in het Creative Assist-menu en de camera kiest automatisch de juiste instellingen. Je ziet het resultaat meteen in de live weergave. Ervaren fotografen kunnen natuurlijk ook alle geavanceerde technieken gebruiken.

Vertel je verhaal

De Canon EOS M100 gebruikt verwisselbare lenzen, zodat je voor elke situatie de beste lens kunt kiezen. Canon heeft zeven lichte en compacte EF-M-lenzen in zijn gamma, van groothoek tot telefoto en macro. Via de EF-EOS M-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar) kun je bovendien Canons complete serie EF- en EF-S-lenzen gebruiken met de EOS M100.

Uniek ontwerp

Je kunt de EOS M100 een echt unieke look geven. Kies uit een van de drie kleuren (zwart, grijs of wit) en combineer die met een EH31-FJ-camerabeschermhoes in diverse kleuren en ontwerpen. Zo loop je niet rond met een camera van dertien in een dozijn.

Photo Companion

Canons Photo Companion-app is de ultieme partner voor je camera. De app leert hoe je foto’s maakt, en bevat tutorials en tips die passen bij jouw cameramodel. Er worden regelmatig nieuwe uitdagingen en ideeën toegevoegd om je creativiteit te stimuleren.

Ken je locatie

De EOS M100 heeft geen GPS-functie aan boord. Maar als je hem via Bluetooth koppelt met je smartphone, ontvangt de camera wel de GPS-coördinaten van je smartphone. Zo kun je van elke foto precies nagaan waar je hem maakte.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()