Menu
Terug

Samsung Galaxy Note20-serie: dé smartphones voor powerusers

28 augustus 2020

De nieuwe Galaxy Note20-smartphones bewijzen opnieuw dat het topmodel van Samsung het ultieme biedt op het vlak van camera’s, kracht en functies. En de S Pen is beter dan ooit tevoren! Ben jij enkel tevreden met het beste van het beste? Dan is de Galaxy Note20 of Note20 Ultra de ultieme krachtpatser die echt bij jou past.

‘Kan niet’ kent hij niet

De onlangs voorgestelde Samsung Galaxy Note20-serie is beschikbaar in twee versies. Zoals altijd gaat het hier om elegante smartphones die op alle vlakken het allerbeste bieden, met een prachtig groot scherm en de superhandige S Pen. Geen enkel compromis wordt toegelaten, waardoor deze krachtige luxesmartphone gewoonweg in alles uitblinkt. Power? Deze smartphone moet niet onderdoen voor een pc. Zowel veeleisende werkers als mensen die zonder beperkingen willen ontspannen, worden op hun wenken bediend.

note20, samsung, galaxy, ultra
note20, samsung, galaxy, ultra

Even mooi als functioneel

Strak en clean, dat zijn de sleutelwoorden bij het design van de Galaxy Note20-serie. Het prachtige scherm staat helemaal centraal, alle andere elementen zijn geminimaliseerd. De randen zijn heel miniem geworden. Het resultaat? De Galaxy Note20-serie toont meer schermoppervlakte, maar het toestel zelf is niet groter geworden. Je krijgt dus meer display zonder dat het toestel onhandig wordt. Over dat scherm gesproken: dit is het belangrijkste verschil tussen de Galaxy Note20 en Note20 Ultra. Het eerste model heeft een 6,7-inch Super AMOLED-display, de Note20 Ultra pronkt met een Dynamic AMOLED-exemplaar van 6,9 inch. Een beetje groter met een gesofisticeerder scherm dus, maar ook met randen die langs de zijkant vloeien en met een zeer hoge verversingssnelheid (120 Hz). Haperingen tijdens het scrollen of gamen? Geen sprake van! Tip: als je echt wilt gamen, sluit je een Xbox-controller aan - ja, dat kan!

Voor de werkers

Samsung doet de Galaxy Note20-serie een hoop verbeteringen cadeau. Hierdoor wordt een van deze toppers nog meer je uitgelezen werkbuddy. Het zit hem in de kleine en grote dingen die je leven makkelijker maken. Je kunt bijvoorbeeld alle mogelijke bestandstypes openen, bewerken en converteren, of geluidsopnames koppelen aan memo’s. Om de tien tot twintig seconden bewaart en synchroniseert de Galaxy Note20 of Note20 Ultra documenten, bestanden, agenda’s en meer, zodat je nooit iets kwijtraakt en vliegensvlug kunt wisselen tussen smartphone, tablet en pc. De Galaxy Note20 Ultra is echter zelf zo krachtig als een computer (en meer dan dertig procent sneller dan de Galaxy Note 10), zodat je misschien niet snel de nood gaat hebben om over te schakelen naar een grote pc. Dankzij de baanbrekende hardware kun je multitasken en met de DeX-accessoire kun je de Galaxy Note20 of Note20 Ultra aansluiten op een monitor en gebruiken als een volwaardige computer. Slim!

note20, samsung, galaxy, ultra

Nieuwe S Pen

Een Galaxy Note-smartphone komt altijd met de S Pen, een pennetje waarmee je op het scherm notities of tekeningen kunt maken. Handig tijdens vergaderingen of als je vlug een schets moet maken van een briljant idee. Met de Galaxy Note20-serie krijg je echter een volledig nieuwe S Pen, eentje die nog sneller reageert zodat het schrijven natuurlijk overkomt. Probeer het eens met een app als Microsoft OneNote; voor dat je het weet, werk je efficiënter en productiever. Met de S Pen kun je ook heel intuïtief dingen doen, zoals het volume aanpassen door de pen in de lucht te bewegen of een foto nemen door op een knop te drukken.

De beste camera (x3)

De allerbeste camera’s vind je bij deze nieuwe Samsung-toppers. Aan de achterzijde vind je drie camera’s op professioneel niveau die je verbluffende foto’s en video’s in de beste kwaliteit laten maken. Ook in 8K? Absoluut! De drie camera’s vullen elkaar aan, zodat je (met de telephoto-lens) details in de verte dichterbij haalt of (met de breedhoeklens) hele landschappen of interieurs vastlegt. Nummer drie is de veelzijdigste camera, die zo lichtgevoelig is dat je je vrienden nog kunt fotograferen als je ’s avonds laat rond de barbecue staat. De Galaxy Note20 Ultra doet het op cameravlak nog net iets beter, onder meer met een spectaculaire allround camera van 108 megapixels en een lasersensor die vliegensvlug scherpstelt. Een selfie? Met de bijna onzichtbare camera aan de voorkant is dat zo geklaard.

note20, samsung, galaxy, ultra
note20, samsung, galaxy, ultra

Hardwarekoning

Je wilt echt kunnen vertrouwen op je smartphone. Logisch, het is ook het apparaat dat je elke dag nodig hebt. Dankzij zijn grote batterij (4.300 of 4.500 mAh) staan de Galaxy Note20 en Note20 Ultra altijd voor je klaar, met de handige mogelijkheid dat je de batterij in amper dertig minuten voor de helft oplaadt. Draadloos laden is ook mogelijk - je kunt zelfs bepaalde accessoires (zoals de nieuwe Buds-oortjes of een Galaxy Watch, of andere Qi-compatibele toestellen) met je Galaxy Note20 of Note20 Ultra opladen. Dankzij toekomstgerichte ondersteuning voor 5G (5G-beschikbaarheid hangt af van regio, provider, interoperabiliteit, softwareversie en type abonnement) en een immense opslagruimte van 256 GB, plus uitbreidbaarheid tot 1 TB bij de Galaxy Note20 Ultra via een MicroSD-kaartje, ga je ook nooit moeten wachten op een download of plaats te kort hebben. De Samsung Galaxy Note20 of Note20 Ultra is er altijd voor jou!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()