Menu
Terug

Samsung Galaxy S9 en S9+

02 maart 2018

De lancering van de Samsung Galaxy S9 en S9+ was het hoogtepunt van het voorbije Mobile World Congress. Lang moet je niet meer wachten om deze topper zelf in handen te nemen.

Adembenemend

Als je op zoek bent naar de allerbeste smartphone beschikbaar, dan moet je bij de gloednieuwe Galaxy S9 en S9+ van Samsung zijn. Ze volgen de Galaxy S8 en S8+ op, smartphones die door de pers en consumenten massaal bejubeld werden. De verwantschap zie je ook, want de nieuwe Samsung-smartphones bouwen verder op het Infinity Display-design dat de Galaxy S8 zo adembenemend maakte. Een goede zaak, want dit design met randloos scherm is even elegant als revolutionair. Ook de cleane achterkant draagt bij aan de enorme uitstraling van deze smartphones, zeker als je kiest voor een modieuze kleur, zoals Lilac Purple of Coral Blue.

Grenzeloos beeld

Ook bij de Galaxy S9 en S9+ lijkt er dus geen einde aan het scherm te komen. Aan de zijkanten buigt het scherm over de rand heen, wat een uniek look geeft aan de smartphones. Boven en onder zijn de randen uiterst dun gemaakt. Visueel komt dat sterk over en er is nog een groot voordeel: ze bezitten grote schermen, maar lijken toch heel slank. Je kunt beide smartphones probleemloos met een hand bedienen en ze passen ook in je jaszak of handtas. Toch pakt de Galaxy S9 uit met een scherm van 5,8 inch en de Galaxy S9+ met een spectaculaire display van 6,2 inch diagonaal, waardoor je games, apps en video’s groots gepresenteerd krijgt.

Nieuwe cameranorm

Voor de Galaxy S9 en S9+ trommelde Samsung zijn beste ingenieurs op om een nog betere camera te ontwerpen. Daar zijn ze zeker in geslaagd. Beide toestellen beschikken over een zeer snelle 12-megapixel camera die bijzonder goed werkt in slechte lichtomstandigheden. Optische beeldstabilisatie is uiteraard aanwezig, zodat je altijd scherpe foto’s maakt. Op de Galaxy S9+ komt er een tweede camera bij, van nog eens 12 megapixels. Zo kun je geslaagde foto’s nemen van alle mogelijke situaties, van close-upportretten tot groepsfoto’s en landschappen.

Sterke motor

Zoals het hoort bij een primus onder de smartphones zijn de Galaxy S9 en S9+ uitgerust met de allerbeste hardware. 64 GB opslagruimte dat standaard aanwezig is, geeft je enorm veel ruimte voor apps en media. Niet genoeg? Steek een microSD-geheugenkaartje in en breid de opslagruimte in een wip uit. De nieuwe octacore-processor en het ruime geheugen (4 GB bij de Galaxy S9, 6 GB bij de S9+) zorgt dat elke app soepel draait, ook als je switcht van de ene naar de andere.

De coole snufjes

Superkleine diafragma

Met een diafragma van f/1,5 zijn de Galaxy S9 en S9+ recordhouders qua lichtgevoeligheid. Dankzij deze grote diafragmaopening leg je in donkere omgevingen de actie haarscherp vast. Je krijgt ook mooie, wazige bokeh-effecten bij portretten.

Snel surfen

Zelfs een snelle smartphone is sloom als de netwerkverbinding niet mee wil. Dat probleem stelt zich niet bij de Galaxy S9 en S9+. De smartphones komen met de nieuwste 4G-chips (LTE Cat.18) en ondersteunen de bliksemsnelle ac-WiFi-standaard.

Irisscanner

Deze smartphones zijn vrij immuun voor diefstal, want beveiligd met een responsieve vingerafdrukscanner. Helemaal innovatief is dat je de Galaxy S9 en S9+ eveneens kunt ontgrendelen met je oog. Naar het toestel kijken volstaat om hem te ontgrendelen.