Menu
Terug

Seagate GameDrive Xbox & PS

Meer opslagruimte voor je games
Leestijd minuten
05 april 2018

Na enkele maanden gamen blijkt opeens de harde schijf van je Xbox One of PlayStation 4 helemaal vol. Wordt het games verwijderen of in een wip de opslagcapaciteit uitbreiden met de GameDrive van Seagate?

Grote installatiebestanden

De nieuwste Xbox One- en PlayStation 4-modellen komen met een harde schijf van 500 GB of 1 TB. Heel wat, denk je dan. Toch krijgen veel gamers verrassend snel een bericht dat er geen plaats meer is om een nieuw spel te installeren. Maar is dat zo gek, als je weet dat pakweg Project Cars 2 of Gran Turismo Sport na de installatie 40 tot 50 GB innemen? Bovendien is er nog meer lege ruimte nodig, want games krijgen vaak ook patches en updates. Op hun beurt zijn die ook snel vele gigabytes groot. Xbox One X-bezitters ontdekten bijvoorbeeld recent dat een update voor Gears of War 4 een stevige 104 GB groot was. Dat kan tellen!

Seagate GameDrive Xbox & PS

Externe oplossingen

Op zo’n moment heb je de keuze: games verwijderen of nadenken over meer opslagruimte. Het eerste lijkt de snelle oplossing, maar wat als jij of een familielid dat spel opnieuw wil spelen? Dan is het weer downloaden en wachten. Wat weinig mensen weten, is dat de tweede optie bijna even vlug is. Seagate heeft twee externe harde schijven die ontworpen werden om in een wip meer opslagruimte te bieden aan je Xbox One of PlayStation 4. Je steekt ze gewoon in een USB-poort achteraan de console en je kunt weer heel wat games downloaden en installeren. Het zijn slanke toestellen die je probleemloos op of achter je spelconsole kunt plaatsen.

Seagate GameDrive Xbox & PS - controller

Speciale editie voor de Xbox

De witte Game Drive voor Xbox verruimt naargelang het gekozen model de opslagruimte van je Xbox One met 2 of 4 TB. Zo heb je weer plaats voor tot honderd games extra. Het komt ook met een mooie bonus, want dit is de Game Pass Edition. Als je de USB 3.0-schijf aansluit op je console, kun je tot twee maanden lang de Game Pass-dienst van Microsoft uitproberen. Helemaal gratis! Met een Game Pass-abonnement moet je geen games meer aankopen, maar kun je titels die jij wilt spelen gewoon downloaden. Je kunt er zelfs binnenkort de exclusieve Xbox-games Sea of Thieves en Crackdown 3 mee downloaden. De Game Drive kun je daarnaast als mobiele schijf gebruiken. Dat is handig om data over te zetten naar een nieuwe Xbox One of om games mee te nemen naar je vrienden om op hun Xbox One te gamen. Zo hoef je niet opnieuw een spel te downloaden of te knoeien met gameschijfjes. Wist je trouwens dat deze Seagate Game Drive eveneens probleemloos werkt met de Xbox 360?

Meer plek voor je PS4

Veel PlayStation-gamers houden van PlayStation Plus, de uitgebreide downloaddienst van Sony die je toelaat om elke maand een game of twee, drie te downloaden en bij te houden zolang het abonnement loopt. Er zitten vaak goede titels bij, maar na een tijdje zit je bibliotheek wel barstensvol games die je ooit wel eens wilt spelen. Maar er is niks mis met hamsteren, want op een regenachtige dag heb je misschien wel eens zin om iets nieuws te spelen. Met de elegante Game Drive voor de PS4 kun je heel wat meer games installeren op je PlayStation 4. Een vijftigtal ongeveer, want de immense schijf heeft een capaciteit van 2 TB. Of ga voor de dubbel zo grote 4-TB versie. De Seagate Game Drive zorgt er ook voor dat alle updates en patches kunnen gedownload worden. Moeilijk om te installeren? Neen hoor, de Game Drive wordt automatisch herkend door je PS4 en is binnen drie minuten beschikbaar. Begin alvast maar te downloaden!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()