Menu
Terug

Tien goede redenen om een e-step te kopen

04 juni 2021

Beu om steeds in de file te staan of weer eens een fiets kwijt te geraken aan gauwdieven? Dan is de e-step misschien wel het perfecte transportmiddel voor jou. Niet zeker? Laat je overtuigen door onze tien argumenten!

Je ziet ze overal

De e-step of elektrische step is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Wat dacht je? Het is nu eenmaal een heel slimme manier om van punt A naar punt B te raken. Zonder gedoe én extreem handig. En dat is niet alles. Er zijn niet minder dan tien goede redenen waarom een e-step een uitstekende manier is om jezelf te verplaatsen.

1. Van voordeur tot voordeur

De trein, tram en bus zijn geweldig, maar rijden ze van jouw voordeur tot precies waar je moet zijn? De kans is erg klein. Een e-step vervoert je wel echt van je vertrekpunt naar je eindbestemming. Geen tijdverlies of ellendig wachten aan de bushalte, jezelf afvragend of je vandaag tram 3 nog gaat zien opduiken ...

2. Multimodaal

'Multimodaal' is een duur woord om te zeggen dat je tegenwoordig meerdere transportmiddelen moet gebruiken om ergens te raken. Met de e-step ga je natuurlijk niet van Antwerpen naar Brussel snorren, maar je kunt wel de trein nemen tot in Brussel-Noord en dan een e-step gebruiken voor de laatste kilometer. Zo out de e-step zich toch als de slimste pendeloplossing sinds de uitvinding van de fiets.

3. Perfect in steden

Nog een realiteit: je rijdt op een kwartier de hele afstand van je thuis naar de stadsrand, om dan nog eens een half uur door drukke straten te tuffen om een parkingplekje te vinden. Veel slimmer: stop een e-step in de koffer van de auto, zodat je buiten de ring rustig kunt parkeren. Wedden dat je tochtje met je e-step naar het centrum sneller verloopt dan met de wagen?

4. Sneller dan je denkt

Met de meeste e-steps kun je circa 20 km/u halen. Niet zo snel als je Ford Mustang misschien, maar wel een pak sneller dan te voet en ongeveer even snel als een fietser in een stad. Je geraakt zonder tijdsverlies op je eindbestemming!

5. Verder dan je denkt

Naargelang het model kan een batterij van een e-step je twintig tot veertig kilometer ver brengen. Als je elke dag een step gebruikt om die kilometer of twee tussen je tramhalte en de schoolpoort of het werk te overbruggen, moet je de e-step maar een keer per week aan de lader hangen. Dat is minder vaak dan je smartphone!

6. Ontwijk fietsdieven

Het lijkt een triviaal fenomeen tot het je overkomt: fietsdiefstal. Je blinkende tweewieler waar je zo trots op bent (en die wellicht ook veel heeft gekost) is verdwenen. Ondanks het stevige slot. Neen, voor uitstapjes naar een terras of de winkel moet je die dure Eddy Merckx-fiets misschien niet riskeren. De e-step is op dat vlak handiger. Klap ze in en zet ze gewoon bij je cafétafeltje of in de vestiaire!

7. Houd de gang vrij

Inklappen? Jawel, de meeste elektrische steps kun je makkelijk samenplooien tot iets compact. Heel wat handiger dan een plooifiets ook, want een e-step is lichter en kleiner. Dat maakt een e-step superinteressant voor mensen die kleiner wonen. Een fiets staat al snel in de weg in de gang, een opgevouwen e-step hindert niemand.

8. Heerlijk groen

Elke e-step is groen. Nu ja, je kunt ze wel in andere kleuren krijgen. Maar stinkende uitlaatgassen komen er niet uit deze handige dingen. De elektrische motors in e-steps zijn heel efficiënt en laad je snel op via het stopcontact. Gebruik je een e-step voor een deel van je route dat je vroeger met de auto deed? +1 voor het milieu. Heb je zonnepanelen? Laad dan tijdens de dag, dan ben je helemaal eco-minded.

9. Zonder inspanning

Een fiets is natuurlijk ook heel milieuvriendelijk. Een e-step scoort wel bij mensen die fris op hun werk willen arriveren, zonder bezweet haar of lichaam. Je pak of kleedje blijft kreukvrij en – ook niet onbelangrijk – je oksels blijven kurkdroog. Het harde werk wordt immers door de elektrische motor gedaan.

10. Betaalbaar vervoermiddel

Aan een auto betaal je vijf jaar af, een fiets is tegenwoordig ook al een maandloon (of twee, drie). De e-step is dan toch een stukje democratischer geprijsd. Het hangt opnieuw van het model af, maar een elektrische step is doorgaans heel wat betaalbaarder. Bij merken als Xiaomi, Segway of Denver vind je meerdere modellen. Sommige e-steps zijn bijvoorbeeld beter geschikt voor kinderen, andere zijn beter voor volwassenen.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()