Tien reden waarom Microsoft 365 onmisbaar is voor elke student
Begint binnenkort je avontuur als student of ben je al goed weg naar dat bachelor- of masterdiploma? Hard werken hoort erbij, maar met de apps van Microsoft 365 en deze tien tips hoef je enkel energie te steken in wat belangrijk is: je studies.
De juiste tools voor studenten
Als student heb je veel aan je hoofd. Je rent van de aula naar het practicumlokaal, je moet massa’s leerstof verwerken en een resem opdrachten afwerken. En die examens zijn nooit ver weg. Wat je zeker niet wilt, is tijd verliezen met onbetrouwbare software of ingewikkelde apps die niet doen wat je verwacht. Dat is waarom de Microsoft Office-apps nu al jaren dé favoriete keuze zijn van studenten de wereld rond. Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook vormen samen een pakket waarmee je alle uitdagingen aankunt. Doe er nog OneDrive bij en je kunt zorgeloos aan je papers, thesis en andere schooltaken sleutelen met medestudenten. Via een Microsoft 365-abonnement heb je toegang tot alle apps en ontvang je automatisch de nieuwste updates. En wist je dat je als student voordelig kunt gebruikmaken van de bekende Microsoft-apps? Nog meer argumenten nodig? Lees hieronder onze tien tips om productief het nieuwe academiejaar in te duiken!
1. De Microsoft 365-apps werken samen voor perfecte resultaten
Word, PowerPoint, Excel en de andere Microsoft 365-apps werken naadloos samen. Dat maakt het creëren van taken, papers en andere schooltaken die er piekfijn moeten uitzien heel makkelijk. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig data van een onderzoek organiseren in Excel en dan de gegevens als een heldere tabel toevoegen aan je Word-document. Het is zelfs mogelijk om ze te koppelen, zodat aanpassingen in het Excel-rekenblad automatisch worden doorgevoerd in je paper. Dat spaart veel tijd uit en voorkomt fouten.

2. Klaar voor de wetenschap
Excel en Word zijn klaar voor alle situaties en omgevingen, zelfs als het gaat om ‘harde’ wetenschap. Beide applicaties ondersteunen wetenschappelijke notaties en symbolen, zodat je ingewikkelde taken helemaal kloppen. In Excel kun je gegevens makkelijk kwijt en mooi presenteren in tabellen of grafieken. Onder de Formules-tab vind je alle mogelijke functies, ook als je aan de slag moet met trigonometrie of statistiek.

3. Presenteren in een wip
Af en toe moet je voor school een presentatie in elkaar steken. Stress over hoe je dat moet aanpakken? Dat hoeft niet. Vertrek met een van de kant-en-klare sjablonen of ontwerp je eigen slides vertrekkende vanaf de ingebouwde thema’s onder de Ontwerp-tab in PowerPoint. Je ziet ook frisse ontwerpideeën verschijnen die regelmatig worden vernieuwd. Inspiratieloos? Dat zal niet vaak meer gebeuren. Je kunt kiezen uit verschillende slideontwerpen, zodat je makkelijk een overzichtelijke structuur kunt aanbrengen. Pak je het liever creatief aan? Onder de Invoegen-, Teken- en Animaties-tabs vind je een massa tools om je ideeën helder over te brengen.
4. Vergroot je talenknobbel
Een tikfout is snel gemaakt, al helemaal als je in een andere taal een tekst moet schrijven. Gelukkig is er de Microsoft Editor, de taalexpert die ingebakken zit in Word en Outlook. Hij verbetert je spelling, pakt foute grammatica aan en geeft zelfs tips over je schrijfstijl. En dat in heel wat talen, waaronder het Nederlands, Frans en Engels. Je kunt de Microsoft Editor bovendien als plug-in in de Edge- of Chrome-browser installeren zodat je ook in webformulieren foutloos schrijft.
5. Indelen zoals het hoort
Als je een papier of thesis schrijft, primeert de inhoud. Maar de vorm moet ook beantwoorden aan de eisen van de docent. Je weet wel, hoofstukken, een indeling, voetnoten en bibliografie moeten volgens de regels opgesteld zijn. Dat kan heel wat werk betekenen, vooral als je halverwege verwijzingen of voetnoten toevoegt. Een groot pluspunt van Word is dat de app het voor jou helemaal bijhoudt. Nummeringen blijven kloppen, net zoals de paginanummers in je inhoudstabel. De opmaak blijft ook helemaal uniform. Dat geeft jou meer tijd om te focussen op de inhoud.

6. Organisatie is alles
Het studentenleven is soms complex. Je hebt misschien les op verschillende locaties of je volgt stages, er zijn opdrachten en papers, mogelijk moet je mensen bevragen of veldwerk uitvoeren, … De deadlines stapelen zich snel op. Dé manier om een goed overzicht te behouden en niet ondergesneeuwd te raken? Outlook. Het is veel meer dan een handig mailprogramma waarin je belangrijke berichten kunt organiseren en opvolgen, ook met meerdere mailaccounts. Met de ingebakken Kalender en To Do-app plan je taken in een wip in. Op je laptop houd je alles bij, maar je kunt ook via de browser of een mobiele app op je smartphone of tablet alles bekijken en beheren. To Do is er ook als een losse app die automatisch synchroniseert met al je toestellen. Ideaal om meteen in de les je de belangrijkste deadlines in te voeren.

7. Slimme notities met OneNote
OneNote is minder bekend dan Word of PowerPoint, maar deze notitieapp is perfect om je studentenleven makkelijker te maken. Gebruik het om tijdens lessen notities te maken of samenvattingen van de leerstof als je weer op je kot bent. Het handige aan OneNote is dat je heel vlot getikte tekst met geschreven notities, foto’s en zelfs stemopnames combineert. Zit je in de les notities te maken en tekent de prof een schema op het bord? Neem snel een foto met je smartphone en ziet het beeld automatisch in je OneNote-document verschijnen.
8. Samenwerken is easy
Komt er een werkje aan waar je met medestudenten aan moet werken? Via OneDrive kun je makkelijk teksten en documenten met elkaar delen. Dat is veel handiger dan een USB-stick doorgeven. In Word kun je ook perfect bijhouden wie wat heeft aangepast. Zo valt die correctie die zelf een fout introduceert meteen op!

9. Met de pen werken kan ook
Ben je iemand die liever schrijft dan tikt? Geen probleem, want in Windows 10 en Microsoft 365 zit schriftherkenning ingebakken. Je kunt zelfs kiezen hoe je het aanpakt: via een digitale pen of achteraf inscannen. Heel wat Windows-convertibles, zoals de Microsoft Surface-modellen, kun je gebruiken met een pen waarmee je op het scherm schrijft. In Word of OneNote vind je de tools om je handschrift om te zetten naar tekst. Wil je handgeschreven notities digitaliseren? Scan ze in als PDF (dat kan met een multifunctional of zelfs je smartphone) en laat Microsoft OneNote de PDF-inhoud omzetten naar teksten die je in andere apps kunt plakken en bewerken.
10. Bestanden delen en veilig bewaren
Bij je Microsoft 365-abonnement krijg je voldoende opslagplaats in de cloud onder de vorm van OneDrive. Wat heb je daar aan? Om te beginnen integreert OneDrive naadloos in Windows 10, zodat je het gewoon kunt gebruiken als een extra harde schijf. Dat geeft je meer zekerheid. Een belangrijk document op OneDrive gaat niet verloren als je laptop de geest geeft. Je computer op kot vergeten? Geen probleem, werk thuis gewoon verder op de pc of tablet van je ouders. Via OneDrive heb je toegang tot de laatste versie van je document en kun je ook oudere versies terugzetten.
En er is meer!
Is dat alles? Zeer zeker niet. De Microsoft 365-apps bevatten honderden functies die je leven als student makkelijker kunnen maken. Zelfs als je met iets heel gespecialiseerd bezig bent. Vind je niet meteen wat je nodig hebt? Als Microsoft 365-abonnee heb je toegang tot uitgebreide hulpartikelen en online vind je waanzinnig veel tutorials over deze populaire apps.
Neem een Microsoft 365-abonnement om altijd de laatste versies van de Office-apps te kunnen gebruiken en toegang te hebben tot cloudopslag. Wil je geen jaarlijks abonnement? Dan kun je nu voordelig Word, Excel en PowerPoint in een bundel aanschaffen met Office Thuis & Studenten, voor 99,99 euro in plaats van 149,99 euro! Wees er snel bij, want de promotie duurt maar tot 26 september!
Inschrijven op nieuwsbrief
We brengen je als eerste op de hoogte van de nieuwste gadgets, innovatieve producten en events bij jou in de buurt!
Schrijf me in