Menu
Terug

VERSLAG: Huawei lanceert smartphonereeks Mate 20

17 oktober 2018

Huawei lanceerde de nieuwe Mate 20 smartphones op een groot event in Londen – en wij waren er uiteraard bij! Met de lancering van deze Mate 20-reeks brengt Huawei opnieuw een reeks straffe smartphones uit. De Mate 20 en Mate 20 Pro pakken uit met een grote autonomie, supersnel laden en een driedubbele camera die verfijnd is met lenstechnologie van cameralegende Leica.

Huawei legt de lat hoger

Dankzij een gloednieuwe chip met een dubbele AI-functie (de Kirin 980) kan de nieuwe Huawei slimme dingen, zoals je helpen om perfecte 4K-video’s te creëren. Met behulp van artificiële intelligentie kan de Mate 20 -serie bijvoorbeeld bij het filmen mensen isoleren en alle kleuren om zich heen in real time zwart-wit maken. AI Spotlight Reel maakt dan weer automatisch een montage van 10 seconden, op basis van de hoogtepunten in gelijkaardige clips.

Ook verbluffend: de vingerafdruklezer om je telefoon te ontgrendelen zit nu onder het scherm verstopt. Dat maakt weer wat plaats vrij op het toestel, waardoor het kan pronken met een strak design met acht gebogen zijden. Al heb je die vingerafdruksensor bij de Mate 20 Pro niet per se nodig, want dankzij de 3D Face Unlock-functie wordt je gezicht in 0,6 seconden herkend. Terwijl je de Mate 20 Pro opraapt en bekijkt, wordt hij al ontgrendeld!

Huawei Mate 20

Groot(s) in alle opzichten

De Mate 20 en Mate 20 Pro zijn de best presterende modellen bij Huawei, uitgerust met een groot scherm waar apps, video en games nog beter tot hun recht komen. Bij de Mate 20 gaat het om een hoogwaardig lcd-display van 6,53 inch, de Mate 20 Pro bezit een scherper OLED-scherm van 6,39 inch. Ruimte voor media en apps is er voldoende, want beide modellen hebben 128 GB opslagruimte aan boord.

Opvallend aan de achterkant is de sportieve opstelling van de drie lenzen en flits in een vierkant. Drie camera’s had de P20 Pro ook, maar de Mate 20-reeks voegt er een Leica-groothoeklens aan toe die de telelens aanvult. De Huawei is daardoor sterk voor landschappen maar ook artistieke foto’s en macrofotografie. Je kunt zelfs iets scherp fotograferen dat zich op amper 2,5 cm afstand van de lens bevindt. Dat kunnen je niet met veel smartphones!

Voor smartphonefreaks

De Huawei Mate-reeks mikt altijd op power users die hun telefoon intensief gebruiken en dat heel de dag lang. Daarom dat er opnieuw gesleuteld is aan de autonomie, zodat het toestel zelfs bij zwaar gebruik heel de dag paraat blijft. Om dat doel te behalen kreeg de Mate 20 heeft een forse batterij van 4.000 mAh, de Mate 20 Pro ontvangt er eentje van 4.200 mAh.

Nog belangrijker is dat het laden sneller en makkelijker verloopt. Via draadloos laden gaat het sneller dan ooit: 30 procent in een halfuur. Helemaal uniek is het omgekeerd draadloos laden: leg je Mate 20 Pro met de rug tegen een andere smartphone (met draadloze laadfunctie) en laad die tweede telefoon op. Handig voor een noodgeval! Laad je toch per kabel, dan laad je de Mate 20 en Mate 20 Pro in tien minuten voor een kwart op. Na een half uur is de accu voor tachtig procent vol.

De Mate 20 en Mate 20 Pro zijn beschikbaar vanaf 2 november in een van drie kleuren: zwart, twilight (met een fraai kleurverloop) of midnight blue. De achterkant is uitgerust met Huawei Hyper Optical Pattern, een structuur dat een betere grip geeft en vingerafdrukken weert. De adviesprijzen bedragen 799 respectievelijk 999 euro. Tot 11 november is er een lanceeraanbod waarbij je een draadloze lader (enkel bij de Mate 20 Pro) en een Watch GT-smartwatch (bij Mate 20 en Mate 20 Pro) ontvangt. De betaalbare Mate 20 Lite werd reeds op IFA voorgesteld en ligt al in de winkel.