Menu
Terug

Video: Huawei P20 Pro

28 maart 2018

Mooie foto’s afleveren, daar blonken de smartphones van Huawei altijd al in uit. Maar de P20 Pro doet er een serieus schepje bovenop met een driedubbele camera van maar liefst 40 megapixels! Wij waren bij de voorstelling in Parijs...

Baanbrekend

De gloednieuwe Huawei P20 Pro is de opvolger van de gevierde P10. Maar dat zou je niet meteen zeggen, want in tegenstelling tot andere nieuwe topsmartphones die dit jaar verschijnen, ontving het nieuwe topmodel van Huawei wel een fris nieuw design en een serieuze injectie van baanbrekende technologieën. Niet in het minst op cameravlak. De P20 Pro bouwt verder op de hechte samenwerking tussen Huawei en de Duitse cameralegende Leica

Samen zorgen ze voor een echte primeur: een driedubbele camera aan de achterkant van deze smartphone. Dit is echte spitstechnologie waardoor de P20 Pro in de meest uitdagende omstandigheden uitstekend fotografeert en filmt. ’s Avonds laat bijvoorbeeld of als je van sporters in volle beweging een actiefoto wilt nemen.

Artificiële Intelligentie

De beelden barsten van de details, want de drie camera’s beschikken over een speciale sensor van 40 megapixels, eentje van 20 megapixels en een beeldchip van 8 megapixels, en een 5x-zoom. Je kunt zelfs portretten maken en achteraf bepalen wat scherp toont, waardoor je heel professioneel ogende foto’s kunt maken. 

De Huawei P20 Pro bevat de revolutionaire Kirin 970-chip met een NPU. Dat is een speciaal onderdeel van de processor die ‘denkt’ als een Artificiële Intelligentie. Hierdoor kan de smartphone veel slimmer werken, onder meer tijdens het fotograferen. Dankzij de Kirin 970-processor kan de P20 Pro bliksemsnel het onderwerp dat je wilt fotograferen, herkennen en de camera-instellingen optimaliseren. Beter fotograferen met Artificiële Intelligentie dus.

Prachtig design

Het design van de Huawei P20 Pro zet het scherm - en dus je apps en media - helemaal in de kijker. Bijna heel de voorkant wordt ingenomen door de display van 6,1 inch diagonaal. De gebruikte OLED-technologie presenteert foto’s en teksten op een prachtige manier. De kleuren spatten van het scherm af en het diepe zwart laat films en foto’s heel contrastrijk verschijnen. De resolutie van 2.240 x 1.080 pixels is zeer hoog, waardoor je individuele pixels niet meer kunt onderscheiden. Heel indrukwekkend, hoe scherp alles toont!

De Huawei P20 Pro is een statement van een smartphone. Door zoveel cameratechnologie in een compacte smartphone te stoppen, rolt Huawei echt wel met de spierballen. 40 megapixels aan de achterkant, 24 megapixels aan de voorkant, dat heeft nog niemand gedaan. En dan is er nog de ingebouwde AI die je helpt bij het fotograferen en het fraaie, eindeloze scherm!

 

Superselfie

Het is niet enkel de camera aan de achterkant die de Huawei P20 Pro tot een fotokampioen maakt. Je maakt gegarandeerd geslaagde selfies dankzij de Light-Fusion-camera aan de voorkant. En er zijn leuke functies om selfies te personaliseren.