Menu
Terug

Vijf handige apps waar je zeker mee zal scoren op school

21 augustus 2019

Met een veelzijdige laptop zoals de Lenovo Yoga C930 haal je betere punten op school. Een sterke claim? Het studeerwerk moet je natuurlijk zelf doen, maar met de juiste laptop en deze vijf apps krijg je meer gedaan.

Microsoft OneNote: notities maken op school

OneNote is het minder bekende kindje van het Office-pakket van Microsoft. Installeer het op je smartphone en laptop, en je bent helemaal klaar om notities op school te nemen in 2019-stijl. Met OneNote organiseer je alle aantekeningen op een logische manier, zodat je tegen de examens alles terugvindt. Maar wat het echt geniaal maakt, is dat je heel gemakkelijk tekst die je typt op je ThinkPad-laptop aanvult met een foto die je met je smartphone neemt of een geluids­opname van een interessante uitleg van de docent. OneNote synchroniseert alles zodat je nooit iets kwijtraakt. En het is gratis!

Download OneNote hier

OneNote, school
lenovo, school, kinderen, enfants, student, étudiant,apps, back to school, premier jour à l'école, applications, école, l'école

Slack: iedereen op de hoogte

Slack is de laatste hype op het vlak van messaging. Leuk voor start-ups in Silicon Valley, maar ook voor jou. Het doet namelijk veel zaken die vroeger over verschillende apps verspreid zaten. Vanuit een heldere app die je op je laptop of mobiele toestel installeert, kun je gemakkelijk met vrienden vanop school en medestudenten chatten. Met je tweetjes of met een hele groep in een eigen kanaal. Deel niet alleen tekst, maar ook foto’s, documenten en video’s. Een krachtige zoekfunctie maakt Slack helemaal af. Je raakt nooit iets kwijt.

Download Slack hier

Google Documents en Drive: alle je bestanden voor school online

Google Documents en Google Drive zijn strikt genomen niet één app, maar een suite aan diensten die online staan. Maar je kunt ze ook installeren op je mobiele toestel zodat je ook offline kunt werken. Met Google Documents heb je niet alleen een gratis manier om papers te schrijven, gegevens in te voeren in een rekenblad en zelfs een presentatie voor een spreekbeurt te maken. Je kunt ook heel eenvoudig anderen uitnodigen om live te werken aan een document dat op Google Drive staat. Een groepswerk verloopt zo veel sneller.

Download Google Documents en Google Drive hier

 

lenovo, school, kinderen, enfants, student, étudiant,apps, back to school, premier jour à l'école, applications, école, l'école
lenovo, school, kinderen, enfants, student, étudiant,apps, back to school, premier jour à l'école, applications, école, l'école

Duolingo: vreemde talen leren

Duolingo is eerder een echt taal­fenomeen dan een app. Het is zonder twijfel een van de populairste manieren ooit om een vreemde taal te leren. Je kunt de app installeren op je smartphone of tablet, of op je laptop via de website oefenen. Het geniale aan Duolingo is dat je een nieuwe taal spelenderwijs onder de knie krijgt, in kleine stappen van tien tot vijftien minuten. De app houdt je bovendien gemotiveerd, zodat je stap per stap meester wordt van het Engels, Frans of - waarom niet - Chinees. Je gaat ermee scoren op school!

Duolingo vind je hier

Wunderlist: goed georganiseerd

Het is heel gemakkelijk om overweldigd te worden door de vele taken die je tijdens een schooljaar naar je hoofd geslingerd krijgt. En je moet ook nog studeren, niet vergeten. Een app als Wunderlist, die je helpt om alle taken op te volgen, is daarbij een onmisbare hulp. Deze app is simpel om te gebruiken, wat heel belangrijk is bij een planning. Het invoeren van nieuwe taken gaat eenvoudig en ze kunnen gekoppeld worden aan deadlines die je op school krijgt. Het zal niet lang duren vooraleer je verslaafd bent aan het wegvinken van je taakjes in Wunderlist.

Download Wunderlist hier

lenovo, school, kinderen, enfants, student, étudiant,apps, back to school, premier jour à l'école, applications, école, l'école