Menu
Terug

De Asus TUF FX504GM

16 november 2018

Met de TUF-reeks lanceert Asus gamelaptops die voor iedereen bereikbaar zijn. Lees: je krijgt heel wat performance voor een aantrekkelijke prijs. En dat in een fraaie en duurzame behuizing. We gaan dieper in op de Asus TUF FX504GM.

Gemaakt om te blijven gamen

De TUF FX504GM is een nieuwe gamelaptop van Asus die vanuit een heel andere filosofie werd ontworpen dan voorgaande gamelaptops van Asus. Dit is een TUF-laptop: The Ultimate Force, uitgesproken als ‘tough’. Supertaai, dus. De nadruk ligt bij deze laptops niet op een flashy uiterlijk en een zware behuizing, maar op een andere aanpak. Het bekroonde design is strak en sportief, maar ook subtiel. De ontwerpers van de TUF FX504GM zorgden ook dat deze laptop duurzaam is. Zo is het koelsysteem efficiënt en stofwerend, zodat de interne onderdelen langer blijven werken. Dit is belangrijker dan het misschien lijkt, want te hoge temperaturen kunnen de levensduur van de processor en grafische chip danig verkorten.

 

Asus-kwaliteit

De allerbeste gamelaptops, zoals de ROG-reeks van Asus, vragen een grotere investering om van hun absolute topprestaties te genieten. De TUF FX504GM is eerder een toestel voor iedereen. Het prijskaartje is niet angstaanjagend hoog en toch geniet je in games en apps van zeer goede prestaties. Er zijn bovendien veel mooie zaken aanwezig, zoals een mat 15,6-inch Full HD-scherm met een zeer hoge verversingratio, waardoor niet de minste flikkering zichtbaar is, en met 130 procent van het RGB-kleurenaanbod. Klinkt dat laatste ingewikkeld? Het betekent dat kleurenschakeringen en -overgangen bijzonder natuurgetrouw tonen. Kortom, de graphics zien er spectaculair uit, zowel stilstaande beelden als snel bewegende 3D-graphics.

Machtig geluid

Mooie graphics zijn geen probleem voor de TUF FX504GM, maar ook op andere domeinen die belangrijk zijn voor gamers staat hij zijn mannetje. Steek je headset in en je geniet van DTS Headphone:X bijvoorbeeld, een virtuele 7.1-surroundervaring die je nog meer onderdompelt in je favoriete games. Deze technologie van DTS maakt zowel games, films als muziek realistischer. Via de DTS-software tune je het geluid naar je eigen smaak en kun je presets kiezen, zoals aangepaste instellingen voor populaire headsets als de Asus Cerberus.

Zoals je zou verwachten van een Asus-gamelaptop is er ook veel aandacht besteed aan het toetsenbord, want dit is een cruciaal onderdeel om de overwinning te behalen. De TUF FX504GM komt met een exemplaar op volledige grootte, uiteraard met rode achtergrondverlichting, een aangepaste toetsenlay-out en de comfort verhogende OverStroke-technologie.

Snel en sneller

Je vindt bij MediaMarkt twee versies van de TUF FX504GM: de FX504GM-E4325T-BE en de FX504GM-E4167T-BE. Beide bezitten hetzelfde stoere design en de krachtige Intel Core i7-8750H-processor van de nieuwste generatie. Ook de opslag bestaande uit de winnende combinatie van een harde schijf van 1 TB en een SSD van 256 GB vind je bij de twee modellen. Het verschil zit hem in het hoeveelheid geheugen (8 en 16 GB) en de Nvidia GeForce GTX1060-videokaart. Bij de FX504GM-E4325T-BE beschikt die GPU over 3 GB DDR5-videogeheugen, de FX504GM-E4167T-BE pakt uit met 6 GB. Het gevolg is dat het hogere FX504GM-model een nog beter presteert qua graphics en vlotter werkt. Een aanrader voor wie vaak wisselt tussen apps, bijvoorbeeld.

WiFi aan lichtsnelheid

De Asus TUF FX504GM is een van de eerste laptops met de nieuwe 802.11ac Wave 2 WiFi-standaard aan boord. Dat garandeert veel hogere down- en uploadsnelheden, tot 1,7 Gbps - circa het dubbele van een oud 802.11ac-toestel!