Menu
Terug

Waarom de Fujifilm XF10 perfect is voor onderweg

Product in de kijker
Leestijd minuten
27 september 2018

De Fujifilm XF10 is budgetvriendelijk, heel licht en compact, maar toch krachtig. Deze camera bevat bovendien een aantal heel handige nieuwe functies voor wie onderweg wil fotograferen.

Kwaliteit

De XF10 is een compact en licht toestel van amper 280 gram. Hij biedt dezelfde beeldkwaliteit als de andere camera’s in Fujifilms X-familie. Dat heeft onder andere te maken met de beeldsensor in APS-C-formaat, een sensor die veertien keer groter is dan de sensor in een doorsnee smartphone.

Ook de hoogwaardige Fujinon-lens draagt bij tot de uitmuntende beeldkwaliteit. Met zijn vaste 18,5-mm lens (vergelijkbaar met 28 mm in kleinbeeld) is de Fujifilm XF10 ideaal voor het vastleggen van een breed scala aan onderwerpen, zoals landschappen, straattaferelen en klassieke vakantiefoto’s. Met de macromodus kun je objecten fotograferen op tien centimeter afstand van de lens, zodat je heel dicht bij je onderwerp kunt komen.

Kleuren

In de dagen van ‘analoge’ fotografie had elke fotograaf zijn favoriete type film. Elke film had immers een eigen onmiskenbare look. De XF10 biedt een vergelijkbare ervaring aan de hand van filmsimulaties. Dat zijn verschillende instellingen die elk de unieke kleurweergave en het contrast van een klassieke film repliceren. Ze zijn genoemd naar beroemde filmtypes van Fujifilm, zoals Astia (stralende huidtinten en levendige kleuren) en Velvia (diepe kleuren, ideaal voor natuur en nachtelijke scènes).

Wil je nog creatieve beelden, dan kun je kiezen uit negentien geavanceerde digitale filters, twee nieuwe (Rich & Fine, ideaal voor foodfotografie) en Monochrome NIR, waarmee je het beeld van een infraroodcamera nabootst.

Formaat

Naast de standaard 3:2-beeldverhouding kun je ook andere beeldverhoudingen selecteren met de Fujifilm XF10. Zo is er de breedbeeldverhouding 16: 9, ideaal voor het opnemen van video. Nieuw is de vierkante 1:1-beeldverhouding, ideaal voor foto’s die je op sociale media wilt zetten. Dankzij de nieuwste ingebouwde Bluetooth low energy-technologie kun je nieuwe foto’s snel en zonder moeite overzetten naar je smartphone of tablet, waar je ze kunt delen en uploaden. Dankzij het aanraakscherm kun je de Fujifilm XF10 trouwens ook bedienen zoals een smartphone wanneer je foto’s wilt bekijken. Knijp om in te zoomen op een foto, sleep om te bewegen in een foto en veeg om naar een volgende foto te gaan.

Eenvoudig

Om de Fujifilm XF-10 te gebruiken, hoef je geen ervaren fotograaf te zijn. Dankzij de geavanceerde SR Auto-modus herkent de camera zowel de scène als het onderwerp, en optimaliseert hij automatisch de focus en camera-instellingen. Wil je meer controle, dan kun je zelf de sluitertijd en het diafragma aanpassen met de instelschijven aan de voor- en achterzijde van de camera. De Snapshot-functie stelt de camera in een keer in met de juiste instellingen om vlug een foto te maken, zodat je geen belangrijk moment mist.

Bevries de actie

Bij snelle actie is het soms moeilijk om net op het goede moment af te drukken. Daarom biedt de XF10 de 4K-burstfunctie. Je maakt dan een continuopname in 4K-resolutie met een snelheid van vijftien beelden per seconde. Uit die opname kies je dan het beeld dat de actie het best vastlegt, en dat bewaar je als een afzonderlijke foto.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()