Menu
Terug

Wat de Epson EcoTank ET-2711 zo zuinig maakt

29 november 2018

Ben je op zoek naar een printer om thuis allerlei documenten te printen en te kopiëren, maar wil je geen fortuinen uitgeven aan inkt? Met de Epson EcoTank ET-2711 kun je tot negentig procent besparen op inktkosten.

Grote capaciteit

De EcoTank ET-2711 van Epson is een stijlvolle en opvallende 3-in-1 inkjetprinter waarmee je kunt printen, scannen en kopiëren. Hij gebruikt Epsons EcoTank-technologie, waarbij de inkt in zeer grote intktanks zit. Deze inkttanks met zeer hoge capaciteit kunnen een hoeveelheid inkt bevatten die gelijkstaat aan gemiddeld 88 inktpatronen voor een traditionele inkjetprinter! Met een setje inkt kun je maar liefst 4.500 pagina’s in zwart-wit en 7.500 pagina’s in kleur afdrukken. Je moet dus veel minder snel inkt bijvullen dan bij een klassieke printer met inktpatronen. Dankzij het inktniveauscherm aan de voorzijde kun je eenvoudig zien wanneer de tank moet worden bijgevuld.

Dat is zuinig!

Zijn de inkttanks uiteindelijk toch leeg, dan kun je ze bijvullen via de Epson EcoTank-inktflessen. De flessen bevatten originele inkten van Epson, die worden gefabriceerd in een stofvrije omgeving en geoptimaliseerd zijn om te werken met de Micro Piëzo-printkoptechnologie van Epson. Het vernieuwde ontwerp van de inktflessen zorgt ervoor dat je de inkttanks makkelijk en snel kunt bijvullen, zonder morsen. Je bespaart ook nog eens tot negentig procent op de prijs van een afdruk, omdat je alleen inkt bijvult zonder dat je dure inktpatronen moet plaatsen. Ook scannen gaat razendsnel: elf seconden voor een pagina op A4-formaat.

De ingebouwde Epson Micro Piëzo-printkoppen zorgen voor haarscherpe afdrukken in zwart-wit en kleur. De EcoTank ET-2711 is bovendien ook snel: hij drukt met gewone kwaliteit 10 pagina’s per minuut in zwart-wit en 5 pagina’s per minuut in kleur. In Draft-modus lopen de snelheden zelfs op tot 33 en 15 pagina’s per minuut. De eerste pagina is al op 10 (zwart-wit) of 16 (kleur) seconden klaar. Een foto van 10 x 15 cm op fotopapier rolt op een goede minuut uit de printer.

Overal printen

Met EcoTank is het eenvoudig om af te drukken vanaf mobiele telefoons, tablets en laptops. Met WiFi en WiFi Direct kun je documenten vanaf slimme apparaten verzenden met behulp van de Epson iPrint-app. Via Epson Email Print kun je zelfs bestanden vanaf vrijwel overal ter wereld afdrukken. De Epson EcoTank ET-2711 is ontworpen voor bij je thuis. Dankzij de compacte afmetingen is het makkelijk om in je woonkamer of kantoor een plaatsje te vinden voor het toestel. Hij is bovendien ook zuinig met stroom: in slaapmodus verbruikt hij slechts 0,7 watt en tijdens het printen nog altijd maar 12 watt.

Zekerheid met CoverPlus

De Epson EcoTank ET-2711 wordt ondersteund met een garantie van een jaar. Wil je nog langer zekerheid, dan kun je de garantie uitbreiden met Epson CoverPlus. Deze formule breidt de standaard commerciële garantie uit tot drie of vijf jaar vanaf de datum waarop je de Epson-printer aankocht.