Menu
Terug

WiFi in de tuin

05 juli 2018

Binnen is het te warm, maar in de tuin onder de bomen heerst een zalige koelte. Was er nu maar een manier om ook daar aan hoge snelheden te surfen en te streamen. Devolo zorgt voor WiFi in de tuin!

We trekken naar buiten

In je huis heb je het WiFi-netwerk goed geregeld. In de woonkamer, slaapkamers, keuken en zelfs op het toilet surf je aan volle snelheid naar elke website. Op je tv streamt Netflix in 4K zonder de minste hapering. Uiteraard, want je gebruikt de dLAN-technologie van devolo om het internet over de stroomkabels te sturen en waar het nodig is draadloos te verdelen. Dat gaat vlotter dan met een enkele WiFi-router van je provider in de kelder of garage. Alleen in de tuin is de ontvangst pover.

Als je in je tuinstoel naar een nieuwssite surft of online winkelt, loopt het vaak fout. En het miezerige WiFi-signaal dat je buiten opvangt, is zeker niet geschikt om op je volgende tuinfeestje muziek te streamen naar draadloze speakers. Gelukkig is de oplossing WiFi in de tuin even eenvoudig te installeren als te gebruiken: de devolo dLAN WiFi Outdoor. Dit is een uitbreiding voor een dLAN-netwerk die het wel heel gemakkelijk maakt om snelle WiFi-ontvangt naar je tuin te brengen. Gewoon de stekker inpluggen en klaar. Begin je BBQ-playlist maar alvast samen te stellen!

Gemaakt voor buiten

De naam verklapt het al: dit devolo-toestel is ontworpen om buiten te gebruiken. Je kunt het in een veranda plaatsen, maar ook buiten op het terras. De behuizing van de dLAN WiFi Outdoor is waterbestendig volgens de IP65-norm, dus een plensbui schudt hij zo van zich af. Dat is een enorm pluspunt vergeleken met oplossingen die ontworpen zijn voor binnen, want die moet je snel binnenhalen als de wolken plots donkerder worden.

De dLAN WiFi Outdoor kun je echt overal plaatsen. Handig, want op een terras of in de tuin heb je meestal niet zo veel opties wat betreft stopcontacten. Ga je op vakantie of komt de herfst eraan? Berg de dLAN WiFi Outdoor op en haal hem opnieuw boven wanneer je weer de tuin in trekt.

Inpluggen en spelen

De dLAN WiFi Outdoor is een uitbreiding voor al je dLAN-toestellen in huis (zie kader). Je moet dus amper moeite doen om hem in gebruik te nemen. Zodra je het toestel insteekt, maakt het een verbinding met het netwerk. Helemaal automatisch. Elk stopcontact kan zo een WiFi-hotspot worden en zorgen dat je overal een goede ontvangst hebt. Ja, zelfs achteraan in het tuinhuisje. Dankzij de Range+-technologie gaat het WiFi-signaal erg ver, terwijl je kunt rekenen op snelheden tot 300 Mbps, meer dan genoeg voor audio- en videostreams. Kortom, dit is een handig toestel dat precies doet wat het belooft: een snelle en makkelijke oplossing leveren zodat je vliegensvlug kunt surfen in de tuin.

Ook beginners plaatsen makkelijk WiFi in de tuin

Heb je nog geen dLAN-toestellen van devolo in huis? Geen nood, sluit gewoon een bijkomende dLAN 550+-adapter aan op de router van je internetprovider en je kunt met de dLAN WiFi Outdoor aan de slag.