Menu
Terug

Windows 10 biedt je alles dat je nodig hebt

28 juni 2021

Windows-pc’s en -laptops zijn uitgerust met alle tools die je nodig hebt om je doelen te bereiken. Efficiënter werken, creatieve ideeën realiseren, praten met vrienden en collega’s, of relax ontspannen? Dat doe je namelijk beter met Windows 10.

Multitasken in het bloed

Veelzijdigheid, daar is Windows 10 erg sterk in. Het is een besturingssysteem dat ontworpen is op jouw maat, zodat jij kunt werken of ontspannen hoe jij dat verkiest. Werk je liefst via een laptop met toetsenbord en muis, of prefereer je een tablet met aanraakscherm? Of beide door elkaar? Dat kan. Je kunt zelfs met een styluspen op bepaalde toestellen schrijven en tekenen. Alle barrières om beter te werken en creëren verdwijnen, want jij bepaalt hoe je wilt werken, niet het toestel.

Meer manieren om te werken

Wist je dat Windows 10 beschikbaar is op veel verschillende soorten computers? Laptops met grote en kleine schermen, convertibles die je in twee, drie of meer standen kunt gebruiken, tablets met je vertrouwde apps en desktop-pc’s met krachtige hardware. Je vindt dus vast een toestel dat echt bij je past - en waar je vlotter op werkt. Windows 10 denkt ook met je mee door je verschillende manieren om te werken aan te bieden. Gebruik je een aanraakscherm, dan past het besturingssysteem zich automatisch aan. Met een styluspen kun je bijvoorbeeld in Microsoft OneNote notities maken tijdens de les of een meeting. Je kunt praten tegen een Windows 10-toestel of het tekst laten voorlezen. Je merkt het, er is meer dan één manier om iets gedaan te krijgen!

Slimme functies

Als je achter de computer zit te werken of je volgende vakantie plant, zijn het de kleine dingen die een groot verschil maken. In Windows 10 zitten veel functies die je leven zo makkelijker maken en tijd besparen. Multitasken zit in het DNA van het besturingssysteem, zodat je vrij kunt springen van de ene app naar de andere. Of kies uit duizenden aangepaste stockafbeeldingen, pictogrammen en lettertypes om snel en mooi je eigen flair toe te voegen aan je projecten.

Veiligheid eerst bij Windows 10

Beveiliging is een belangrijk onderdeel van het Microsoft-besturingssysteem. Een virusscanner en software om je tegen malware te beschermen zitten ingebakken - en dat helemaal gratis. Je computer is beschermd vanaf het moment dat je hem aanzet. Iemand anders kan niet zomaar op je Windows-pc geraken, want dankzij Windows Hello log je in met je gezicht of een vingerafdruk. Bij het surfen zal Windows 10 je ook afschermen tegen tracking. Belangrijke bestanden bewaart je computer automatisch op OneDrive. Foto’s, video’s en documenten worden veilig bewaard in de cloud. Computer gestolen of kapot? Je bent die dierbare bestanden dus niet kwijt!

Welke Windows-versie?

Er zijn honderden toestellen met Windows 10 waaruit je kunt kiezen. Er zijn drie versies, elk met eigen pluspunten. Windows 10 S bijvoorbeeld, kun je enkel gebruiken met geverifieerde apps die worden aangeboden via de Windows Store. Dit maakt je Windows-toestel veiliger en zorgt voor een langere batterijduur. Je kunt ook altijd overstappen naar Windows 10 Home – daarna terugkeren naar Windows 10 S kan niet. Dit is de Windows-versie die je gewend bent, met alle mogelijkheden die je thuis nodig zal hebben. Voor zakelijke omgevingen is er Windows 10 Pro, uitgerust met speciale functies zoals BitLocker om je harde schijf te beveiligen met encryptie. Hier vind je toestellen met de verschillende Windows 10-versies.

Maak je pc compleet met toegang tot premium Office-apps

De ideale aanvulling voor een Windows 10-computer is een Microsoft 365-abonnement. Hiermee krijg je enorm veel voor een lage prijs: alle premium Office-apps, gratis technische ondersteuning, 1 TB opslag bij OneDrive voor back-ups, en nog veel meer!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()