Menu
Terug

Zes apps die je smartphone festival-ready maken

Onmisbaar op de festivals
Leestijd minuten
03 juli 2019

Of het nu om de line-ups gaat, een app om snel je vrienden te vinden of - je weet maar nooit - een noodoproep te doen, de wakkere festivalganger prepareert aan de vooravond van de festivalzomer zijn smartphone met deze zes apps.

FestivAll - Alle festivals op een rij

Paul Kalkbrenner, Def Leppard of toch maar Mumford & Sons. Tja, als je muzieksmaak nogal uitgebreid is, dan kan het een stevige kluif zijn om alle festivals na te kijken en uit te zoeken of je favoriete artiesten er zijn. Was daar maar een app voor, zoals FestivAll bijvoorbeeld. Je vindt er festivals van over de wereld in terug, met een volledige line-up. Zoek op festival, je kunt uiteraard filteren op een aantal landen, of zoek op artiest. Maak een lijstje met favoriete artiesten zodat je weet welke festivals zeker op je planning moeten prijken. Doorloop op je gemak de line-up van elk festival. Bij elke artiest vind je een woordje achtergrondinfo, een paar YouTube-video’s en een Spotify-link.

Download Festivall hier voor Android

Download Festivall hier voor iOS

Moovit - Je bent er in een wip

Met het openbaar vervoer hoef je je geen zorgen te maken over parkeren, over wat je drinkt, en hey, het is nog milieuvriendelijk ook. Alleen, het is vaak een echte zoektocht om de juiste verbindingen te vinden. Daarom is er Moovit. Deze app combineert alle vervoersopties en uurroosters, en doet dat bovendien wereldwijd (in meer dan 90 landen en 2.700 steden). Dus ook als je naar Coachella, Glastonbury of Rock en Seine gaat, is Moovit een onmisbare hulp. Moovit geeft je een live wegbeschrijving. Je ziet hoe lang je nog moet wachten op je verbinding, en zodra je vertrokken bent hoeveel haltes je nog moet passeren. Je krijgt een melding wanneer je moet afstappen, dus geniet gerust van het uitzicht.

Download Moovit hier voor Android

Download Moovit hier voor iOS

Life360 - Waar is iedereen?

In de dansende mensenmassa iemand terugvinden, na een toiletbezoek of als je terugkomt met die vier hamburgers voor je vrienden, dat kan wel eens tegenvallen. Met Life360 weten jij en je vrienden altijd waar jullie zijn. Maak een ‘circle’ van vrienden aan en je ziet iedereen op de kaart. Definieer plaatsen zoals de bar, de toiletten, het hoofdpodium, je tent, enzovoort. Zo vind je moeiteloos de weg terug als je even het noorden kwijt bent. De app waarschuwt je wanneer iemand een bepaalde plaats bereikt. Je ziet zelfs wanneer iemands batterij bijna leeg is, zodat je hem of haar kunt waarschuwen om de powerbank aan te sluiten. De gratis features van de app zijn al wat je nodig hebt.

Download Life360 hier voor Android

Download Life360 hier voor iOS

Instagram Live - Deel je festivalplezier

Een leuke invalshoek gevonden in de overladen moshpit? Een in het oog springende outfit op de festivalweide gespot? Of een uniek moment on stage? Gedeeld plezier is dubbel plezier, en geen betere manier om dat te doen dan met Instagram. De alom gekende social-app voor foto’s is de ideale partner als je een reportage voor je vrienden wilt maken. Combineer verschillende foto’s, een filter er op, wat commentaar, een leuke tekening of emoji, en hop je bent klaar. Video is natuurlijk ook een optie; zo kun je je hele vriendenkring live laten meegenieten van wat er op de festivalweide gebeurt. Maak er in een keer een Instagram Story van, zo maak je een echte reportage van het muzikale gebeuren.

Download Instagram hier voor Android

Download Instagram hier voor iOS

Weer & Radar - Een oogje op het weer

Efficiënt inpakken is een absolute noodzaak voor elk festival. Te licht gekleed, geen regenkleding of geen zonnecrème bij, het kan al snel een domper op je festivalvreugde zijn. Maar te veel meesleuren is ook geen optie. Dus is een goede weer-app essentieel op je smartphone. Weer & Radar geeft je wereldwijde weersverwachtingen, inclusief een trend voor de volgende veertien dagen. Temperatuur, luchtvochtigheid, wind, uren zonneschijn en UV-index, je hebt werkelijk alle info bij de hand. De weerradar geeft regen, hagel of sneeuw aan en je krijgt een waarschuwing als er echt serieus noodweer aan komt. Een indicator voor verschillende pollensoorten is dan weer handig voor mensen met hooikoorts.

Download Weer & Radar hier voor Android

Download Weer & Radar hier voor iOS

Tricount - Kosten netjes gedeeld

Jan heeft de tickets gekocht en Pieter heeft proviand voor heel de groep meegebracht. Hanne is net vijf pintjes gaan halen voor iedereen, en wacht, wie heeft die frietjes daarnet betaald? Kosten delen kan soms een hectische zaak zijn op een festival. Daarom gebruik je beter Tricount. Voeg toe wat er gekocht is, hoeveel het kostte en wie het betaald heeft. Je kunt kosten zelfs ongelijk verdelen, bijvoorbeeld als iemand niets besteld heeft. Iedereen kan kosten toevoegen en de huidige balans op elk moment nakijken, en iedereen krijgt een bericht als er iets toegevoegd of aangepast is. Na afloop van het festival (of de vakantie) vertelt Tricount precies wie hoeveel moet betalen aan wie.

Download Tricount hier voor Android

Download Tricount hier voor iOS