Menu
Terug

Zo mis je geen moment van de Tour de France

26 augustus 2020

Oef, de Tour de France gaat dit jaar gelukkig wél door. Een beetje later dan normaal, maar het blijft het belangrijkste wielerfeest van het jaar. Wie zou dat willen missen? Met deze apps hoeft dat ook niet, want ze laten je elke rit op de voet volgen. Of je nu op het werk (of thuiswerkt), op school of op de trein zit!

Mis niets van de Ronde van Frankrijk

Dat de 107ste editie van de Tour de France dit jaar grotendeels in september plaatsvindt, heeft één groot nadeel: je zomervakantie is wellicht voorbij. Thuis neervlijen in de sofa met iets fris, dat gaat niet altijd lukken. Hoe kun je nu toch elke van de 21 etappes van het spannende 2020-parcours op de voet volgen, ook als je de baan op moet of tussen lesuren door? Check onderstaande apps en mis geen enkele demarrage!

tour, app

Pittige Tour

De renners hebben dit jaar wat meer tijd gehad om hun benen te trainen, maar dat wil zeker niet zeggen dat deze Tour-editie een makkie wordt. De organisatoren hebben dit jaar gekozen voor een parcours dat zich grotendeels in het zuiden van Frankrijk afspeelt, met de Grand Départ in Nice. Goed weer is dan wat meer verzekerd, maar het peloton mag vanaf de tweede dag al heel wat hoogtemeters verwerken. Na dat vertrek aan de Côte d'Azur richting de Provence volgen nog heel wat ritten door de Pyreneeën, het Centraal-Massief en niet te vergeten de Alpen. Heel noordelijk wagen de renners zich dus niet dit jaar, al kan de afsluiter op de Champs-Élysées uiteraard niet ontbreken.

Tour de France 2020: de officiële app

Als je alle informatie zoekt over de Tour de France, begin je best bij de bron: de ASO, de organisatoren van de wedstrijd. Hun officiële Tour de France-app (Android en iOS) is de ideale plaats om racestatistieken te ontdekken en informatie te krijgen over de etappe van de dag. De app is niet perfect, maar biedt wel exclusieve content, zoals foto’s en video’s van de koers, en streams van persconferenties. De informatie is gegarandeerd helemaal up-to-date.

Sporza en VRT NU

De app (Android en iOS) van de Vlaamse sportzender is de place-to-be voor live verslaggeving in een overzichtelijk faseoverzicht. Tijdens een rit krijg je om de minuut of twee een korte tekstupdate (vaker op spannende momenten), en dat is echt handig. Tijdens het werken kun je af en toe een blik werpen op de app en toch helemaal mee zijn. Het klassement en de nog te rijden afstand zie je in een oogopslag, en om het interessanter te maken, krijg je ook regelmatig relevante tweets en foto’s opgediend. Vergeet ook niet de VRT NU-app (Android en iOS), waar je live streams én terugblikken op voorgaande dagen kunt bekijken op je smartphone. Heb je een tv met Google Cast of Apple AirPlay? Dan kun je de beelden ook doorsturen naar een groter tv-scherm!

RTBF et RTBF Auvio

Een mooie selectie van live streams van ritten en videoterugblikken vind je bij het Auvio-platform (Android en iOS) van de RTBF. Je tv-toestel heb je niet nodig, want je kunt alles bekijken via je smartphone of tablet. Wil je de actie toch op een groot scherm tonen, dan kun je via Google Cast of Apple AirPlay 2 streamen naar een compatibele tv, een Apple TV of een Chromecast-adapter. Is video streamen geen optie, dan kun je bij de gewone RTBF-app terecht voor leesvoer.

tour, app

Nieuwsapps

Uiteraard kun je ook bij de apps van de grote kranten terecht voor updates en live verslaggeving. Aan Vlaamse kant vallen vooral Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws op, in Wallonië doet onder meer DHNet je veel informatie cadeau. Wie over de grens kijkt, vindt bij Le Monde, Sport24 (Figaro) of francetvinfo.fr een overcompleet gedeelte met artikels en live updates recht uit de Tour-caravan.

tour, app

Tour Track Grand Tours

Wil je echt alles weten en op de voet volgen? Dan is Tour Track Grand Tours (Android en iOS)de app voor jou. De nadruk ligt meer op tekstupdates en statistieken, met allerlei leuke functies voor de echte wielerfanaat. Zo kun je tijdens een etappe inzoomen op de kopgroep en het peloton, kwestie van alles overzichtelijk te maken. Je ontdekt ook werkelijk alles over aanstaande ritten en je blijft helemaal op de hoogte van de prestaties van elke renner en ploeg. De app heeft zelfs een spelgedeelte ‘Fantasy Cycling’, waarbij je zelf een rennersploeg kunt samenstellen en de prestaties op de voet kunt volgen. Eén klein nadeeltje: de app is volledig in het Engels.

Tour de France-spel

Wil je de spanning van een Ronde van Frankrijk zelf aan den lijve ondervinden, zonder dat je nu per se op de fiets moet kruipen? Dan is de officiële Tour de France-game absoluut de moeite waard. Het is een knappe game die de 21 etappes natuurgetrouw weergeeft, inclusief de bekende ploegen en renners. Zelfs de rode officiële Tour-wagens van Skoda tekenen present. Het is alsof je er zelf bij bent! Mooie bonus bij de 2020-editie van het spel: je kunt mee rijden in een virtuele Luik-Bastenaken-Luik. Beschikbaar voor PS4, Xbox en pc.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()