Menu
Terug

Zo scoor je de beste Black Friday-deals bij het online shoppen

16 november 2020

Zodra de Amerikanen hun Thanksgiving-kalkoen verorberd hebben, start ook bij ons het waanzinnigste winkelevenement van het jaar: Black Friday. Drukke winkelstraten, lange wachtrijen, … en dat terwijl je de beste deals gewoon online scoort. Wij tonen je hoe!

Op 27 november

Black Friday - dit jaar op 27 november - gaat aan de andere kant van de oceaan gepaard met losgeslagen shoppers die hun lichaam in de strijd gooien om die laatste tv te pakken te krijgen. Wie niet wil worstelen voor zijn koopjes, kan zijn slag gelukkig ook online slaan. Op de meeste webshops scoor je dezelfde deals als in de winkels, maar dan in alle rust en met voldoende afstand.

black friday, online, shoppen

Wees voorbereid

Trek nooit onvoorbereid ten oorlog. Ook niet op Black Friday! Op de meeste webshops, zoals ook die van MediaMarkt, vind je in de dagen voor de 27 november al een overzicht van hun aanbiedingen. Bekijk deze rustig en stel een winkellijstje op zodat je op de dag zelf snel en efficiënt kunt shoppen.

black friday, online, shoppen

Vroege vogels

De ochtendstond heeft letterlijk goud in de mond op Black Friday. Of toch zeker prijsvoordelen. Vele winkels hebben maar een beperkte voorraad van hun promoproducten, en wie eerst komt, eerst maalt. Sommige ketens lanceren ook interessante promo’s in de dagen en weken voor Black Friday. Houd ook deze goed in de gaten.

Wees prijsbewust

Een succesvolle koopjesjager is een gierige koopjesjager. Stel je niet tevreden met een korting van 20 procent als de concurrentie 30 procent van de prijs doet. Prijzen vergelijken is cruciaal! Gelukkig is rondshoppen op het internet heel simpel en browse je in één klik van de ene winkel naar de andere. Noteer de prijzen van je geliefde producten bij alle webshops. Als het product dan is uitverkocht in de winkel met de beste deal, weet je meteen bij welke webshop je de tweede beste prijs krijgt.

Kritisch shoppen

Black Friday is niet alleen de hoogmis van koopjesjagers, maar ook die van de sluwe marketeers. Let goed op met koopjes die te mooi lijken om waar te zijn, want vaak blijkt dat uiteindelijk ook het geval te zijn. Lees zorgvuldig de kleine lettertjes zodat je de voorwaarden van je aankoop kent. Check ook of de winkel zijn prijzen niet recent heeft verhoogd om er zo een hoger percentage op te kunnen geven. Dit doe je door hetzelfde product op te zoeken op andere Belgische webshops en de originele prijzen te vergelijken. Als die overeenstemmen, kun je de deal waarschijnlijk wel vertrouwen.

black friday, online, shoppen

Ontspannen winkelen

Bovenstaande mag dan laten uitschijnen dat online Black Friday-shoppen expertenwerk is, maar dat is het zeker niet. Winkelen moet in de eerste plaats leuk zijn. Ook op Black Friday. Maak jezelf een cappuccino, trek je meest comfortabele pyjama aan en geniet van het windowshoppen op je laptop of tablet.

black friday, online, shoppen

Wanhoop niet!

Niet gevonden wat je zoekt? Geen probleem! Black Friday is lang niet het enige winkelevenement van het jaar. Binnen twee maanden beginnen de wintersolden en de eerstvolgende grote promotiedag valt amper drie dagen na Black Friday: Cyber Monday! Op Cyber Monday bieden winkels de laatste stock van Black Friday (en eventueel nog nieuwe producten) supervoordelig aan op hun webshops. Niet zelden doen de winkeliers hiervoor nog een paar procenten extra van de prijs.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()