Menu
Terug

Zo word je een happy thuiswerker

23 juni 2020

Thuiswerken is het nieuwe werken. Er hangen veel voordelen aan vast, maar je moet je wel even goed organiseren om efficiënt te werken. Wist je dat Windows 10 daar een sleutelrol in kan spelen?

De nieuwe norm

De voorbije maanden moesten heel veel mensen noodgedwongen vanuit hun kot werken. Maar wat blijkt? Dat thuiswerken bevalt ons wel. Ongeveer zeven op de tien Belgen willen dat werken in hun eigen stulpje blijven doen, of toch voor een aantal dagen per week. Begrijpelijk.  Wel is het belangrijk dat je zorgeloos aan de slag kunt en efficiënt kunt werken. Dus zonder computerzorgen!

Maar hoe kies je nu de juiste computer die past bij jouw werk en jouw levensstijl? Tijd om even de belangrijkste verschillen uit te leggen en je tips te geven zodat je snel het ideale toestel vindt. Maar eerst: weet jij waarom Windows 10 je beste thuiswerkbuddy is?

Windows 10: betrouwbaar en stabiel

Windows 10 is de modernste versie van Windows, het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. Waarom zo populair? Misschien wel omdat Windows 10 ontworpen is om je zo vlot mogelijk te laten werken, op de manier die jij handig vindt. Beveiliging staat ook voorop. Updates worden bijvoorbeeld automatisch aangebracht, zodat je altijd de nieuwste functies krijgt en je computer veilig te gebruiken is. En dat gratis en voor de hele levensduur van je toestel! Ontdek de top 15 van Windows 10-pc's.

Tikken, vegen of schrijven?

Dankzij Windows Touch en Windows Ink kun je op de meeste Windows 10-toestellen gewoon overschakelen naar de manier van werken die het best bij de situatie past. Een uitgebreid document aanpassen, daar zijn je toetsenbord en muis ideaal; door foto’s bladeren of je weg zoeken op een website doe je door je te vegen en tikken op het scherm; notities maken tijdens een presentatie of correcties aanbrengen op een PDF-document, daar gebruik je een digitale pen voor.

Leg je ideeën meteen vast

Windows Ink is een van de best bewaarde geheimen in Windows 10. Met die digitale pen kun je heel eenvoudig Office-documenten bewerken of aantekeningen maken, bijvoorbeeld in OneNote. Een diagram tekenen om iets duidelijk uit te leggen aan collega’s? Dat is zo gebeurd. Windows Ink is ook super als je creatief wilt zijn. Je kunt tekenen en schilderen op een virtueel canvas, zonder de beperkingen van verf en inkt. Neen hoor, naar de hobbywinkel rennen om nieuwe verf te kopen hoeft niet meer!

windows 10, microsoft
windows 10, microsoft

Zorgeloos werken met Microsoft 365

Met het Microsoft 365-abonnement gebruik je altijd de nieuwste versie van je favoriete Office-apps. Gedaan met tijdverlies, want Word, Excel en PowerPoint laten je altijd maximaal productief zijn. Krachtige functies zijn daar om je te helpen, zodat je de knapste rapporten kunt maken en prestaties kunt creëren die indruk maken. Verder krijg je bij je Microsoft 365-abonnement ook toegang tot Outlook en 1 TB cloudopslag. Bij aanschaf van een Windows 10-toestel krijg je nu drie maanden een proefabonnement op Microsoft 365. Zo ontdek je snel de voordelen van deze handige dienst!

Stabiel en veilig overleggen

In de voorbije maanden moesten veel mensen opeens op zoek naar een manier om vanop afstand met video te overleggen. Microsoft Teams in Microsoft 365 heeft zich daarbij getoond als een uitstekende oplossing. Het is echt gemaakt voor professioneel gebruik, dus een goede beveiliging zit ingebakken in de software. Handige functies maken het bovendien eenvoudig om de meetings zo zinvol en nuttig mogelijk te maken. Waar je ook zit.

windows 10, microsoft

Welk Windows 10-toestel past bij jou?

windows 10, microsoft

Betaalbaar en toegankelijk

Een Windows 10-toestel hoeft geen smak geld te kosten. Reeds in de budgetklasse vind je heel wat keuze. Deze toestellen zijn functioneel en leuk om te gebruiken - en écht betaalbaar. Er zijn allerlei schermformaten beschikbaar, zodat je zeker eentje vindt die voor jou het handigst is.

2-in-1 is dubbel zo goed

Met de nieuwe generatie 2-in-1 laptops moet je nooit meer kiezen tussen een laptop met toetsenbord en een tablet met aanraakscherm. Deze toestellen kunnen beide rollen perfect aan. Ze passen zich aan jouw gebruik aan. In tabletmodus zal Windows 10 bijvoorbeeld een aangepast hoofdscherm tonen met handige grote pictogrammen die je direct naar je belangrijkste apps brengen. Klik het toetsenbord weer aan het scherm en je krijgt het vertrouwde Bureaublad te zien. Werken of ontspannen, voor beide taken is een 2-in-1 laptop heel geschikt.

windows 10, microsoft
windows 10, microsoft

Superlicht, superbatterij

Is mobiliteit voor jou het allerbelangrijkste? Check dan de allerlichtste Windows 10-laptops. Ze zijn heel dun en wegen weinig. Eenvoudig om overal mee naartoe te nemen! Betekent compact dat ook de batterij bescheiden is? Neen hoor, deze lichte toestellen blijven dankzij Windows 10 en de speciale hardware (zoals zuinige Intel-chips) net heel lang werken op een batterijlading. Heel de werkdag zonder aan het stopcontact, dat kan!

Premium

Het beste van het beste? De snelste hardware, het mooiste design en een geweldige autonomie? Dan moet je bij de Windows-toestellen uit de premiumklasse zijn. Dat zijn innovatieve laptops die zeer licht zijn en de beste prestaties voorleggen, met dank aan de nieuwste hardware. Geen compromissen, met deze prestatiebeesten kun je alles aan!

windows 10, microsoft
windows 10, microsoft

Meer overzicht op een groot scherm

Als je een echte multitasker bent of veel zaken tegelijkertijd moet bekijken, is een groot scherm een enorme hulp. Wil je echter een werkplek met weinig kabels en geen grote computerkast onder je bureau, dan is een alles-in-één Windows-pc een echte aanrader. Alle hardware zit verstopt achteraan het scherm en alle extra’s (zoals een webcamera en toetsenbord) zijn meegeleverd. Daardoor neemt een alles-in-één pc heel weinig plek in, maar kun je toch rekenen op topprestaties en het gemak van een groot scherm. 24 inch of nog groter, het is een echte verademing om op te werken thuis - en op kantoor.

Productiever met de juiste accessoires

Een betrouwbaar besturingssysteem, de geschikte hardware en de beste Office-apps via Microsoft 365: drie keer ‘Check!’. Heb je nog iets anders nodig om efficiënt thuis te werken? Toch wel. Als je een hele dag werkt, worden een goed toetsenbord, handige muis of zelfs een digitale pen doorslaggevend. Productiviteit en comfort zijn even belangrijk, zodat je zonder hinder je doelen bereikt. Omdat ergonomie top-of-mind is bij Microsoft, heeft het ook zijn eigen muizen, toetsenborden en pennen ontwikkeld. Er zijn ook stijlvolle accessoires die perfect bij een Surface-toestel passen, zoals de Signature Type Cover met Alcantara-afwerking in een modieuze kleur. Ontdek hier onze selectie.

windows 10, microsoft
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()