Menu
Terug

Heropening van de horeca: 13 heerlijke adresjes in de buurt van MediaMarkt-winkels

07 mei 2021

Bij mooi weer kunnen we voor, tijdens en na het shoppen weer op heel wat adresjes terecht voor een hapje en een drankje op een terras. Dit zijn enkele leuke en lekkere plekjes in de buurt van onze winkels in Brussel Nieuwstraat, Kortrijk, Luik Galeries St. Lambert en De Keyserlei in Antwerpen.

Weer winkelen zoals vroeger

Hoe hard we met z’n allen ons best ook deden, het voorbije jaar was winkelen allesbehalve evident. Er een gezellige namiddag of zaterdag uit van maken was - zacht uitgedrukt - een uitdaging. Daar een lekkere lunch, koffiemomentje of snack aan koppelen? Quasi onmogelijk. Gelukkig is dat nu met de heropening van de horeca opnieuw een optie. Daarom geven we je hier een paar toffe adressen in de buurt van vier van MediaMarkt-stadscentrumwinkels waar je terecht kunt voor een lekker hapje en/of drankje.

Houd er wel rekening mee dat de horecazaken enkel terrassen en tuinen mogen openen, dus dat je er bij slecht weer niet terecht kunt.

Brussel Nieuwstraat

Even ontsnappen aan alle shoppingdrukte lijkt op het eerste gezicht onmogelijk in de Brusselse Nieuwstraat. Toch kan dat. Bijvoorbeeld op het terras van Café Métropole van het gelijknamige hotel aan het De Brouckéreplein 31. Zin in een croque, lekkere salade of een volledig lunchmenu? Dan kun je terecht op het Muntplein in Café de l’Opera (Rue des Princes 4). Die serveert de Belgische keuken lekker en betaalbaar. Voor een lekker streekbiertje en de sympathiekste bediening in de hoofdstad steek je dat plein over richting Lécuyer, in de Rue de l'Ecuyer 5.

Luik, Galeries St. Lambert

Een hartige lunch of liever koffie met iets zoets? Dan moet je bakker/patissier JeanPierre in de Rue Saint-Gangulphe 13 uitproberen. Bistrot Mentin in de Rue Saint-Aldegonde 11 serveert een gezonde soep, een verrassend slaatje, de perfecte cappuccino of een speciaalbier in een uniek, ultra-informeel kader. Voor de echte brasserie-ervaring vind je dan weer niets beters dan Au Point de Vue aan de Place Verte 10, met op het menu vlees, vis, pasta, salades, verse frieten en natuurlijk boulets à la Liègeoise.

Kortrijk

Van 11u30 tot 15u kun je in de Voorstraat 22 bij Parazaar terecht voor een lunch bereid met eerlijke ingrediënten en seizoensproducten. Allergieën? De diëtiste in de keuken serveert iedereen een volwaardige schotel. Voor de lekkerste wafels van Kortrijk wijzen kenners je naar het Wafel Atelier aan het Overbekeplein, maar ook hun koffie, ijsjes en pannenkoeken mogen er zijn. Op amper vijf minuten wandelen, aan het idyllisch gelegen Begijnhof, combineert Huyze Begga een verfijnde keuken en tearoom waar versheid en kwaliteit centraal staan.

Antwerpen

Voor de betere hamburger in Antwerpen hoef je van de MediaMarkt-winkel in het Century Center niet meer te doen dan de straat oversteken. Op De Keyserlei 21 vind je bij Ellis altijd wel een plekje en nul procent fastfood-vibes. Nog geen twintig meter richting Centraal Station verderop kun je in de Duke of Antwerp terecht voor een oerdegelijke Belgische keuken in de traditionele bistrobeleving. Een hartige lunch of de beste latte weg van alle drukte in een gezellige achtertuin, dat vind je bij Esco*Bar in de Quellinstraat 32.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()