Menu
Terug

MediaMarkt pakt uit met de grote ‘21% BTW, weg ermee!’-actie

29 februari 2020

Naar jaarlijkse traditie pakt MediaMarkt groots uit met zijn BTW-actie waarbij de verplichte btw even vergeten wordt. Vanaf donderdag 5 maart tot en met zondag 8 maart geniet je van fikse kortingen op heel wat producten. Wees er dus snel bij!

Wat is de BTW-actie bij MediaMarkt?

Om eventuele onduidelijkheden uit te klaren: we hebben het niet over de ‘By the way, weg ermee!’-actie, maar wel over de ‘Belasting op toegevoegde waarde’-actie. Jeweetwel, dat extra bedrag dat je betaalt op zowat alles dat je koopt. Minder catchy, maar wel interessant voor wie van een goede deal houdt. Waarom? Wel, die 21 procent BTW die je als eindconsument op onze producten betaalt, gooien we bij MediaMarkt enkele dagen overboord: wij betalen ‘m in jouw plaats.

Zowel online als in onze winkels profiteer je van bijzondere kortingen op bijna alle producten uit ons gamma. Van donderdag 5 maart tot en met zondag 8 maart 2020 draait alles dus om één ding: jouw voordeel.

Zin om lid te worden van de MediaMarkt Club en van ongelooflijke aanbiedingen te profiteren?
Kom er gezellig bij door je hier in te schrijven.

Welke producten doen er mee?

Tijdens deze grote ‘21% Btw, weg ermee!’-actie kan je op kortingen binnen bijna alle productgroepen rekenen. Ontdek hier alle producten die meedoen aan onze BTW-actie!Denk aan televisie, audio, foto en video, drones, smartphones, smartwatches, desktops, laptops, tablets, e-readers monitoren, printers, huishoudelijk apparatuur, keukenapparatuur en persoonlijke verzorging. Keuze genoeg, nietwaar?

Maar uiteraard zijn er ook productcategorieën die niet meedoen zoals games, films en muziek, accessoires, domotica, beveiliging, verlichting, rookmelders, kabels, inkt, opslag, gamingaccessoires, computersoftware, speelgoed, boeken en spellen, prepaidkaarten, enzovoort maar dat betekent echter niet dat er daar geen goede deals te scoren zijn. Kom dus een kijkje nemen en wie weet ga jij met de aankoop van je leven naar huis.

Benieuwd wanneer jouw winkel tijdens de ‘21% Btw, weg ermee!’-actie geopend is?
De aangepaste openingsuren kan je hier bekijken.

Groot succes verwacht

Net zoals dat ieder jaar het geval is, worden onze deuren tijdens de ‘Btw, weg ermee’-actie min of meer platgelopen. Daarom kiezen we ervoor niet te communiceren of een artikel op voorraad is in een bepaalde winkel. Aangezien de uitzonderlijke prijzen ervoor zorgen dat zelfs een grote stock snel slinkt, blijft het voorraadoverzicht niet altijd up-to-date. Ook geldt het principe ‘first come, first served’ en kan je op voorhand geen producten reserveren.

Koop je online, dan heb je wel een overzicht van de beschikbare hoeveelheden. De verwachte leveringstermijn is zoals gewoonlijk zichtbaar onder de prijs, maar door de drukte kunnen die termijnen wat afwijken. We doen ons uiterste best om je zo snel mogelijk een bevestiging van je bestelling te sturen en het pakketje tot bij jou te krijgen, maar ‘sometimes good things take time’. En op een flinke korting wachten, dat maakt het wachten meer dan waard.

De kleine lettertjes in ’t groot

Inderdaad, zoals je achteraf zelf op je kassaticket zal zien, komt 21 procent ‘21% Btw, weg ermee!’ niet overeen met 21 procent korting. Hoe zit dat precies in elkaar? Wel, als je het btw-percentage van een product dat 121 euro kost aftrekt, kom je op 100 euro als eindtotaal. Trek je 21 procent korting van die 121 euro af, beland je op 95,59 euro. Wat je dus wel krijgt, is een korting van 17,36 procent.

€121 inclusief btw = €100 exclusief btw + €21 btw
Voordeel:  €21
Je betaalt: €121– €21 = €100 = een korting van 17,36 procent

Een tweede opmerking die je na het winkelen kan maken, is dat je wel effectief btw betaalde. Op je kassaticket zal staan dat het product dat normaal €121 kostte nu te koop is aan €100 inclusief btw. Aangezien die toegevoegde waarde een wettelijke verplichting is, geven we je het btw-bedrag simpelweg als cadeautje.

Doe je een B2B-aankoop, dan kan je nog steeds genieten van de ‘21% Btw, weg ermee!’-actie.
Aangezien je in praktijk nog steeds btw betaalt op de aanbiedingsprijs, kan je de btw dus recupereren.

Tips voor tijdens het shoppen

Een heel jaar heb je zitten wachten en eindelijk is het zo ver: we kondigen onze ‘21% Btw, weg ermee!’-actie aan. Als echte MediaMarkt-fanaat ken je ze ongetwijfeld al, maar wij geven je toch enkele gouden regels mee die ongetwijfeld van pas komen:

  • Hoe meer je koopt, hoe groter de korting. Hoewel het kortingspercentage altijd hetzelfde blijft, loopt het bedrag dat je kan besparen fors op naarmate je meer uitgeeft. Stel je aankopen niet uit, maar ga er dus helemaal voor.
  • Kan je er niet bij zijn in onze winkels, maar ervan overtuigd je slag online te slaan? Als lid van de MediaMarkt Club krijg je een dubbele retourtijd. Hoog tijd om lid te worden, dus!
  • Op heel wat producten geldt de OP=OP-regel. Ben je geïnteresseerd in een product, gooi het dan snel in je virtuele of levensechte winkelkar voordat het uitverkocht is.
  • Ben je al op de tafel aan het dansen van geluk, tactieken aan het bedenken of je winkelbriefje aan het samenstellen? Kom even tot rust met onze tips om te ontspannen, zodat je tijdens de actie helemaal gefocust bent.
  • Ga je een grote aankoop doen? Bereid je dan grondig voor, want het kan behoorlijk druk in onze winkels worden. Lees hier hoe je weet welk product het best bij jou past.

Meer weten over onze ‘21% Btw, weg ermee!’-actie?
Lees er hier alles over en schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zodat je nooit nog een goede deal mist!