Menu
Terug

Tien geruchten over de nieuwe Apple smartphone op een rij!

06 september 2019

Insiders voorspellen heel binnenkort de aankondiging van een nieuwe iPhone door Apple. Wat het precies wordt, daar moeten we nog heel even op wachten. Maar als we de geruchten mogen geloven, wordt hij wel héél cool.

Jaarlijkse traditie

Het is ondertussen een jaarlijkse traditie dat in de tweede week van september Apple de wereld verblijd met een nieuwe iPhone - of zelfs meerdere modellen. Ook dit jaar zijn er al uitnodigingen verstuurd naar de pers om ‘een lancering’ bij te wonen. Er komt dus ‘iets’ aan, maar wat? De geruchtenmolen op het internet draait alvast op volle toeren. Dit zijn de tien topgeruchten die momenteel online circuleren. Op 10 september zal blijken hoeveel er effectief kloppen.

1. Drie nieuwe iPhone-modellen

Volgens sommige bronnen zal Apple niet één, niet twee, maar drie nieuwe iPhones presenteren. Dat is niet zo onlogisch, want er zijn nu al meerdere modellen beschikbaar: de iPhone XS, de XS Max en de XR. Gewoon meer van hetzelfde dan? Neen, dat niet helemaal. Te beginnen met de namen die anders zouden zijn.

2. iPhone gaat Pro

Heel wat bronnen zijn overtuigd dat Apple de nieuwe iPhones andere namen zal geven. Omdat dit het elfde model is, circuleert ‘iPhone 11’ of ‘iPhone XI’. Daarbij zou er ook een nieuw Pro-etiket gehanteerd worden voor de beste iPhone-modellen. Die iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zouden de opvolgers worden van de iPhone XS en de XS Max. De iPhone XR-vervanger heet dan gewoon ‘iPhone 11’.

3. Meer camera’s

Smartphones komen tegenwoordig met meerdere camera’s aan de achterzijde. Dit laat toe om nog beter te fotograferen bij weinig licht of met een betere zoom. Zo ook de nieuwe iPhones, luidt het. De iPhone 11 zou twee lenzen bezitten (een meer dan de iPhone XR), de Pro-modellen drie (ook hier eentje meer dan voorheen). De extra camera zou over een breedhoeklens beschikken, ideaal om foto’s te maken in kleine kamers of voor landschappen. Een ander gerucht stelt dat Apple zou gaan voor een 3D-camera die handig is bij het scherpstellen en bij het maken van Augmented Reality-beelden. Fotografie is altijd een belangrijk aandachtspunt geweest voor Apple, dus heel verrassend zou dit gerucht niet zijn. Meer megapixels? Het kan.

4. OLED voor de topmodellen

De nieuwe iPhone zou een 6,1-inch LCD-scherm krijgen, de twee iPhone 11 Pro-modellen een OLED-display van respectievelijk 5,8 en 6,5 inch. De specificaties lijken onveranderd ten opzichte van de iPhone XR, de XS en de XS Max, maar het kan wel zijn dat de eigenlijke schermen op andere vlakken verbeterd worden. Bijvoorbeeld op het vlak van de helderheid of HDR-compatibiliteit.

5. Een nieuwe chip

Alle nieuwe iPhones ontvangen een nieuwe processor, daar is het internet stellig van overtuigd. Dat deze nieuwe A13-chip sneller is dan de A12 in de vorige iPhone ligt voor de hand, de vraag is of Apple nog andere eigenschappen of zelfs vernieuwde toegewijde chips in de nieuwe toevoegt. Gegeven dat het bedrijf al op AI inzette met Neural Engine in de vorige iPhones, verwachten we nog meer stappen in die richting. Mogelijk ontstaan daaruit bijvoorbeeld nieuwe fotofuncties om onderwerpen te herkennen.

6. Romantisch laden

Draadloos laden kan al met de iPhone. De nieuwe zal er nog een schepje bovenop doen: je zou het kunnen gebruiken om een andere iPhone (met draadloze laadfunctie) vol te tanken. ‘Reverse wireless charging’ is perfect voor die momenten waarop je selfieminnende partner zonder batterij valt. Leg gewoon de twee iPhones rug tegen rug, en de lege batterij wordt opgeladen.

7. Betere FaceID

Een gerucht zegt dat Apple hard gewerkt heeft aan FaceID, het systeem om je iPhone te ontgrendelen door er naar te kijken. De verbeterde versie zou sneller werken als je schuin op de smartphone kijkt. De verbeterde selfiecamera’s aan de voorkant zouden hierbij een grote rol spelen.

8. Tekenen op het scherm

Op de iPad Pro kun je met een Apple Pencil aantekeningen maken en schetsen. Een handigheid die ook beschikbaar zou zijn bij de nieuwe iPhones. Mogelijk komt dit enkel naar de Pro-modellen. Hoe dan ook, Apple zou aansluitend ook een kleinere Pencil uitbrengen. Een compactere pen zou iets handiger zijn bij een smartphone.

9. Geen designrevolutie

Het lijkt erop dat de nieuwe iPhones geen radicaal nieuw design krijgen. Maar het zit hem in de details. Er is sprake van dat de nieuwe smartphones hardere materialen gebruiken en beter tegen water kunnen. Daar zouden we niet rouwig om zijn, want die kostbare iPhone willen we zo lang mogelijk gebruiken. Volgens sommigen zou de ‘notch’ (de uitsparing met de selfiecamera’s vooraan) kleiner worden. Het is ook uitkijken hoe (eventueel) drie camera’s aan de achterkant gepresenteerd worden. Komt er een ‘bump’, een verhoog die uitsteekt op de achterkant? Wie weet!

10. Wat met 5G?

Meestal is de geruchtenmolen bereid om de meest absurde dingen aan te brengen. Maar over 5G op de iPhone lijken de meningen op sociale media unaniem: nog niet dit jaar. Gegeven dat 5G-netwerken nog maar in een pril stadium zitten (zeker in ons land), zal dit wellicht inderdaad eerder iets worden voor het iPhone-event in september 2020.

 

Klinkt dit allemaal als muziek in de oren? Op 10 september ontdek je of de geruchtenmolen op alle fronten gelijk had - of net niet. Hier ontdek je snel na de aankondiging het nieuws!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()