Menu
Terug

Fujifilm X-T100

10 september 2018

De X-T100 is een compacte en budgetvriendelijke, maar krachtige camera. Hij levert dezelfde uitstekende beeldkwaliteit als andere Fujifilm X Series-camera’s en werkt met alle X Series-lenzen.

Perfecte combinatie

De X-Series-camera’s van Fujifilm zijn erg in trek bij gepassioneerde fotografen. Niet verwonderlijk, want ze combineren een uitstekende beeldkwaliteit, een hoog gebruiksgemak en een aantrekkelijk retrodesign. De nieuwe X-T100 is de meest budgetvriendelijke X-camera tot nu toe. De X-T100 levert de puike prestaties die je van een X-camera mag verwachten.

X-T100

Hij bevat een 24,2-megapixel Bayer APS-C-sensor die 14 keer groter is dan de sensor in een smartphone. Daardoor vangt hij veel meer licht op, en dat komt de kwaliteit van je foto’s ten goede. Ook het Intelligent Hybride AF-systeem werkt snel en betrouwbaar, zelfs als er weinig licht is. Zo mis je geen enkel shot. Voor portretten gebruikt de X-T100 gezichtsherkenning om automatisch op het juiste punt scherp te stellen.

Fujifilm: X-T100

Filmsimulaties

Fujifilm heeft meer dan tachtig jaar ervaring in fotografie. Alle kennis over kleurweergave van de Fujifilm-ingenieurs is gebundeld in de unieke ‘filmsimulaties’ op de X-camera’s. Dankzij deze functie kun je met een digitale camera de kwaliteiten en sfeer van analoge filmrolletjes nabootsen, zonder dat je je foto’s door Photoshop moet halen. De X-T100 bevat elf verschillende filmsimulaties, gaande van natuurlijke kleuren, levendige kleuren voor landschappen, tot verschillende simulaties voor zwart-wit. Daarnaast biedt de X-T100 ook nog eens zeventien variaties op geavanceerde digitale filters. Hiermee geef je je foto’s meteen in de camera al een artistiek tintje.

Eenvoudig gebruik

De X-T100 is erg eenvoudig te gebruiken. Alle instellingen zijn makkelijk aan te passen en via het handige functiewiel, de belichtingscompensatieknop en het aanraakscherm zet je de camera zo naar je hand. Zo kun je je concentreren op wat je wilt fotograferen. De SR + Auto-modus herkent automatisch wat je wilt vastleggen en past de instellingen daaraan aan. En met het in drie richtingen draaiende en kantelbaar LCD-scherm is deze camera ook een ideale optie voor vloggers. Via de ingebouwde Bluetooth Low Energy-technologie kun je foto’s meteen overzetten naar een smartphone of tablet. Daarvoor heb je alleen de gratis Fujifilm Camera Remote-app nodig. Eenmaal de app en camera gekoppeld zijn, worden nieuwe foto’s automatisch doorgestuurd, zelfs terwijl jij aan het fotograferen bent.

X-lenzen

De X-T100 is apart te koop of in combinatie met de nieuwste FUJINON-zoomlens (XC15-45mm F3.5-5.6 OIS PZ). Daarnaast kun je elke van de nu al 26 lenzen uit het X Mount-lensportfolio gebruiken. Deze bestrijken alle brandpuntsafstanden van 15 tot 1.200 mm (equivalent in 35-mm formaat). Er zijn ook heel compacte lenzen met een vaste brandpuntsafstand in het gamma - ideaal voor als je met een lichte cameratas op stap wilt gaan.

FUJINON-zoomlens