Menu
Terug

Wat kan de Google Assistant op je hoofdtelefoon?

10 oktober 2019

Een speciale knop aan het rechteroor van de Bose Noise Cancelling Headphones 700 indrukken activeert de Google Assistant, waar je ook bent. Je smartphone vastnemen hoeft niet. En dat is heel handig, want de Google Assistant kan je op allerlei vlakken helpen. Hier zijn enkele concrete zaken die je aan de slimme assistent kunt vragen of ermee kunt doen.

“Welk weer wordt het morgen?”

Zonneschijn of een stortbui, de Google Assistant vertelt je hoe het zit. Standaard krijg je het weerbericht te horen voor je huidige locatie, maar je kunt ook controleren of je nu een paraplu nodig hebt als je morgen naar pakweg Parijs rijdt.

“Speel het nieuwe album van Elbow”

Op je muzieksmaak zal de Google Assistant nooit kritiek geven. Gewoon vragen wat je wilt horen en het gevraagde begint te spelen.

bose, google assistant

“Is de winkel nog open?”

Twijfel je over het sluitingsuur op een vrijdagavond van je favoriete MediaMarkt-winkel? Vraag het gewoon aan de Google Assistant vooraleer je in de auto stapt. Niet zeker van de route? Daar kan de Google Assistant je ook bij helpen.

“Navigeer naar de MediaMarkt-winkel”

Je kunt ook gewoon aan de Google Assistant vragen om via Google Maps een route uit te stippelen naar alle mogelijke bestemmingen. Vraag de weg naar een concreet adres of zeg de naam van een horecazaak of winkel, en Google doet de rest. De aanwijzingen hoor je wel in je hoofdtelefoon. Ook handig als je rondloopt in een vreemde stad.

bose, google assistant

“Sms Jan dat ik er binnen vijf minuten ben”

Een beetje vertraagd? Laat je afspraak weten dat je er bijna bent. Je hoeft je smartphone er niet bij te nemen om een berichtje te sturen. Dicteer het gewoon, zodat Jan alvast een drankje voor je kan bestellen.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()